SOCIAL 18 decembrie 2019

„Magia primului Crăciun” pentru patru familii norocoase

de Daniela Luca | 941 vizualizări

Inițiatorii își propun ca acțiunea să devină o tradiție 

Cinci familii greu încercate de soartă din județ se vor putea bucura pentru prima dată în acest an de Crăciun. Inițiat de o voluntară de la Cruce Roșie, proiectul „Magia primului Crăciun” a primit sprijin financiar în cadrul Licitației Civile, eveniment organizat de Fundația Comunitară Covasna. Astfel, în preajma Crăciunului, voluntarii Crucii Roșii vor ajunge la familiile din Cernat, Ilieni și Fotoș pentru a le dărui o sărbătoare cum nu au mai avut până acum. 

Dacă pentru unii Crăciunul înseamnă o masă plină de bucate și bucuria de a fi alături de cei dragi, pentru alții este o zi obișnuită în care lipsurile și sărăcia le fură orice urmă de fericire. Patru astfel de familii vor avea parte în acest an de o sărbătoare adevărată. 

Asta pentru că în vara acestui an, voluntarei de la Crucea Roșie Română Filiala Covasna, Delia Crintea, i-a venit ideea să le dăruiască unor copii mai puțin norocoși din județ șansa de a simți bucuria Crăciunului. Ulterior, dorința de a-i ajuta și de a le aduce zâmbetul pe buze a prins rădăcini, iar inițiativa a fost înscrisă la Licitația Civilă, organizată de Fundația Comunitară Covasna în luna octombrie. Participanții la eveniment au întâmpinat atunci cu mult entuziasm ideea tinerei. 

„Dezvoltarea proiectului a fost destul de spontană. Totul a pornit de la un atelier de creație destinat copiilor care s-ar fi desfășurat în incinta Crucii Roșii. Inițial activitatea prevedea desfășurarea unor activități creative organizate exclusiv pentru copii care provin din familiile modeste. Mai apoi coordonatoarea a aflat că se organizează o licitație la care se putea participa cu un proiect. Astfel a început dezvoltarea atelierului în așa fel încât să respecte condițiile impuse de licitație. Voluntarii Crucii Roșii organizează adesea activități în care mergem pe teren și împărțim pachete cu alimente de baza familiilor cu situație financiara proastă și de asemenea, pentru fiecare tabăra de vară pe care o organizează asociația se caută copii care nu au mai participat în anii anteriori și astfel avem o imagine de ansamblu a familiilor din aceasta categorie. (...) Copii familiilor la care organizăm în prezent primul Crăciun au fost și în tabăra de vară”, ne-a spus inițiatoarea proiectului, Delia Crintea. 

Aceasta a adăugat că unul dintre criteriile de bază a selecției familiilor nevoiașe a fost situația lor precară, dar și faptul că acei copii nu au avut până în momentul de față un Crăciun liniștit, cu masă de sărbătoare și daruri. 

Astfel, începând de luni, 23 decembrie, voluntarii vor ajunge la cele patru familii selectate, respectiv în Cernat, Ilieni și Fotoș, cu un pom de Crăciun, alimente și cadouri pentru copii. Tinerii vor participa împreună cu membrii familiei la împodobirea bradului. 

Totodată, inițiatorii proiectului ne-au spus că nu se vor opri aici și că în anii următori vor organiza primul Crăciun și pentru alte familii nevoiașe din județ. 

În cadrul Licitației Civile organizate în luna octombrie, s-au strâns peste 21.000 de lei pentru sprijinirea a trei inițiative. Proiectul „Magia primului Crăciun” a câștigat suma de 8.700 de lei.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.