SOCIAL 22 ianuarie 2021

Mă cheamă Füles. Am fost salvat și îmi doresc o casă primitoare

de Daniela Luca | 2362 vizualizări

Nici nu mai țin minte cum, știu doar că n-am făcut vreodată rău nimănui, dar am ajuns să fiu de mic un cățel al străzii. Îmi petreceam zilele în preajma unui magazin, din care ieșeau mulți oameni, cu plase pline de bunătăți frumos mirositoare. Eu stăteam cuminte într-un colț și le urmăream pașii. Nu mai știam când mâncasem ultima oară, dar măcar nu îmi era frig, pentru că am o blana pufoasă. Ce noroc! Am simțit de câteva ori cum oamenii mă mângâiau pe cap și plecau apoi grăbiți în treaba lor. Unii se amuzau pe seama urechilor mele mari. Eu nu mă supăr. Mă bucur că am putut să îi fac să râdă.  

Într-o dimineață un tânăr m-a luat în brațe și m-a studiat câteva minute, iar apoi m-a dus într-un loc unde nu am mai fost până atunci. Nu m-am temut deloc, poate doar un pic, atunci când am simți o împunsătură, dar domnul doctor m-a rezolvat repede. Am stat cuminte și atunci când o femeie m-a băgat sub un jet de apă. Se simțea aproape ca o ploaia de care m-am ascuns într-o zi. Am scăpat de pureci și de multă blană încâlcită. Acum sunt curat și am și un nume. Mă cheamă Füles. 

Voi dormi în seara asta la cald și voi visa că stau lângă același magazin. Doar că de data asta, în vis, am lesă. Îl aștept cu multă nerăbdare pe stăpânul meu să iasă și să mergem împreună acasă. 

Cățelul, în vârstă de aproximativ trei luni, a fost găsit joi în fața magazinului Penny de voluntarul Igyártó Nándor și va rămâne pentru scurt timp la o clinică veterinară din oraș. 

Tânărul care l-a găsit a salvat de-a lungul anilor zeci de vieți ale unor animale părăsite, chinuite sau pur și simplu abandonate pe străzi, fie că e vorba de cai, câini sau pisici. Acesta ar dori să îi găsească o casă primitoare și lui Füles, iar cei care sunt interesați îl pot apela la numărul de telefon 0747931377.

Sursă foto: Igyártó Nándor

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.