SOCIAL 30 august 2017

Lucrările începute pe străzile din Sfântu Gheorghe vor fi terminate până la iarnă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1035 vizualizări

Primarul Antal Árpád a vorbit despre stadiul lucrărilor de modernizare a străzilor din municipiu

Stratul de uzură a fost turnat pe strada Lăcrămioarei de câteva zile bune, însă niciun semn că s-ar putea redeschide traficul în zonă. Marți, primarul Antal Árpád a oferit explicații cu privire la acest subiect, dar și la celelalte zone unde se efectuează lucrările de modernizare a străzilor.

În ceea ce privește deja „celebra” stradă a Lăcrămioarei, primarul a spus că abia săptămâna viitoare se va putea reda circulației publice a autovehiculelor. Motivul: stratul de uzură care este prea uleios nu permite trasarea marcajelor rutiere.

„Lucrările sunt finalizate. Nu se redă circulației strada pentru că urmează să se facă marcajele și să se monteze indicatoarele rutiere. Acest lucru se va întâmpla probabil săptămâna viitoare. Motivul pentru care se întâmplă doar săptămâna viitoare, ca să răspund și la această întrebare, este faptul că stratul de uzură al asfaltului este uleios și până nu se usucă nu poate fi marcat. Deci nu are nimeni niciun interes să țină strada încă o săptămână. Pur și simplu sunt condiții tehnice care trebuie respectate”, a declarat Antal Árpád.

Cât despre haosul alocării fondurilor pentru reabilitarea străzii Lăcrămioarei, când din bugetul local, când din bugetul național, primarul a ținut să precizeze că decizia de a cheltui fondurile locale a fost o idee bună. „Acei bani câștigați de la Guvern sunt o ficțiune, din multe puncte de vedere. Sunt bani pe hârtie, nu bani reali, din păcate. Nu puteam să ne permitem să mai așteptăm să intrăm în iarnă, să stăm cu strada nefinalizată și așa mai departe. A fost foarte greu să luăm această decizie, pentru că vorbim de bani mulți. (...) Decizia a fost bună pentru că nici azi nu puteam semna contractul și cred că nici peste două săptămâni”, a explicat primarul Antal Árpád.

Kós Károly se deschide odată cu anul școlar

O altă stradă, la fel de „celebră” ca Lăcrămioarei, tot din cauza faptului că este o arteră importantă și că lucrările durează de prea mult timp, Kós Károly, va fi inaugurată până la începutul anului școlar, dă asigurări primarul municipiului.

„Au fost montați stâlpii de iluminat, stratul de balast este finalizat, urmează stratul de uzură. Așa cum am promis, dacă nu intervine ceva extraordinar, până începe școala strada se va reda circulației”, a spus acesta.

Niciun șantier pentru iarna care vine

Toate străzile unde s-a început reabilitarea, precum și cele unde în perioada următoare va începe acest proces, vor avea lucrările încheiate până la venirea iernii, a mai spus primarul Antal Árpád în conferința de presă de marți.

„Intenția mea este să nu avem străzi nefinalizate pe perioada iernii. Tocmai din această cauză, lucrările pe următoarele sectoare din strada Kós Károly vor fi continuate din primăvară, deci nu vom deschide un nou front”, a punctat edilul.

Printre lucrările care vor începe și se vor finaliza până la venirea iernii, potrivit primarului, se mai numără străzile Înfrățirii, Grădinarilor, Váradi József – partea de sus și strada 1 Decembrie 1918, de la pod până la semafor, cu mențiunea că cel din urmă șantier va fi deschis doar după ce strada Lăcrămioarei se va reda circulației autovehiculelor. 

Lucrări mai mici de modernizare, respectiv amenajare și trasare de parcări, vor fi începute în curând pe străzile Presei, Făcliei, Avântului și altele.

Foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.