SOCIAL 7 noiembrie 2019

Locuri libere la cursul de infirmieră de la Baraolt

de Daniela Luca | 1572 vizualizări

Înscrierile se fac până pe 15 noiembrie 

Crucea Roșie Română Filiala Covasna organizează un nou curs de infirmieră la Baraolt la care sunt așteptați toți cei care vor să învețe această profesie de la zero. Mai sunt încă cinci locuri disponibile, spun organizatorii, iar înscrierile se încheie pe 15 noiembrie. La final, cursanții vor primi diplome valabile în toată Europa. 

Cursul de calificare se va desfășura pe perioada a 720 de ore repartizate în două module -  pregătire teoretică, respectiv pregătire practică. Dintre cele 28 de locuri disponibile, au mai rămas încă cinci neocupate. Informații suplimentare se pot cere la numărul 0 771 782 960. 

„Am avut destul de multe persoane din Baraolt și ca să nu mai vină aici să consume bani și energie, am organizat local cursul acesta. Acum doi ani am început. Cursurile vor începe imediat ce se adună grupul. Este un curs de calificare nivel trei, 720 de ore. Costul este de 1.300 de lei. La final vor primi diplomă de la Ministerul Muncii, Ministerul Educației, care este valabilă în toată Europa”, ne-a explicat directorul Crucea Roșie Română Filiala Covasna, Papp Adolf.

Curs gratuit de infirmieră la Sfântu Gheorghe 

Acesta a adăugat că și la cursul gratuit de infirmieră care se va organiza la Sfântu Gheorghe mai sunt locuri libere. Cel din urmă este dedicat exclusiv șomerilor. Pe lângă partea teoretică, cursanții vor putea pune în practică cunoștințele acumulate la locul de muncă oferit de organizația umanitară, iar la final vor obține un Certificat de Calificare. 

Chiar și așa, deși mulți oameni s-au interesat de această posibilitate, sunt puțini cei care chiar au ales să se înscrie la curs, spune directorul Crucea Roșie Română Filiala Covasna.

„Oamenii au venit, dar nu prea se angajează. Foarte mulți sunt din provincie, din satele din împrejurimi și programul de îngrijire la domiciliu nu este un program care începe la 8:00 și se termină la 16:00. Ei lucrează opt ore, dar trebuie să meargă în reprize, de câteva ori, deci nu este un program stabil și poate asta este problema”, a mai spus Papp Adolf.

Cursul de la Sfântu Gheorghe se va organiza la sediul organizației umanitare din municipiul Sfântu Gheorghe, situat pe strada Kós Károly nr.7. Cei interesați pot afla mai multe detalii la numărul de telefon 0771 775 003.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.