SOCIAL 17 aprilie 2019

Licitație pentru fetița din Zăbala diagnosticată cu o boală gravă

de Daniela Luca | 752 vizualizări

Acțiunea are loc în cadrul campaniei umanitare de strângere de fonduri care se va încheia la sfârșitul lunii

Săptămâna aceasta, pe grupul de Facebook al Asociației LAB Életmentő Kupakok din Sfântu Gheorghe, are loc o licitație pentru micuța Dorottya, în vârstă de patru ani din Zăbala, diagnosticată recent cu neuroblastom. Licitația se va încheia duminică, 21 aprilie, la ora 23:00, iar banii colectați în urma acesteia vor ajunge la părinții fetiței.

În luna martie, Asociația LAB Életmentő Kupakok din Sfântu Gheorghe a demarat o nouă campanie umanitară de strângere de fonduri, prin donații în bani, dopuri de plastic sau bunuri care pot fi valorificate.

Micuța are nevoie de ajutor pentru numeroasele investigații pe care le va suporta, dar și pentru o operație care va fi făcută în străinătate.

Cei care doresc să participe la licitație sau să doneze lucruri care vor fi scoase la licitație pe grupul de Facebook al asociației, pot contacta membrii organizației umanitare pe pagina lor de Facebook, LAB Életmentő Kupakok Egyesület.

Licitația care a început săptămâna aceasta nu este prima. O acțiune similară a avut loc și săptămâna trecută, iar atunci s-au strâns aproape 650 de lei.

 „Pe pagina de Facebook sunt albume în care sunt puse jucării, haine noi, bijuterii și e pus un preț simbolic. Cine vrea să o ajute pe fetiță poate să liciteze pentru produsele respective și când se termină licitația, oferă banii, primește produsul, iar banii ajung la fetița din Zăbala. O lună sau o lună și jumătate ne vom ocupa de acest caz și în timpul ăsta o să încercăm și cu dopuri de plastic și cu licitație și în contul bancar să strângem o sumă cât mai mare ca să putem să ajutăm. De aceea am pus o săptămână, de luni până duminică să nu aștepte oamenii prea mult că am văzut că uneori sunt nerăbdători”, ne-a explicat președintele Asociației LAB Életmentő Kupakok, Bács Emese.

Aceasta a mai spus că prin transfer bancar au reușit că colecteze 6.000 de lei, iar până pe 30 aprilie, data la care se va încheia campania, coordonatorii și-au propus să strângă măcar suma care va acoperi costurile operației.  

„Acum se știe deja suma pe care trebuie să o plătească pentru operație, 760.000 de forinți, asta vine aproape 12.000 de lei. Noi ne-am propus să strângem măcar suma pentru operație pentru că sunt și alte costuri, analize, spitalizare. Chiar ieri am vorbit cu mama ei și zice că încă așteaptă rezultatul analizelor și atunci vor ști ce tratament o să urmeze. Acum au venit acasă din Ungaria până fac testele pentru că fiecare zi de spitalizare trebuie plătită. Zice mama că se simte mai bine, dar știm cu toții că boala asta a secolului nu se vindecă chiar așa de repede. Noi doar putem să sperăm că se va vindeca cât mai curând și că va avea o copilărie frumoasă, plină de bucurii și zâmbete, ca orice copil”, a mai adăugat Bács Emese.

În continuare se pot face donații în bani în următoarele conturi, cu mențiunea „DOROTTYA”:  

ASOCIATIA L.A.B. ELETMENTO KUPAKOK, BCR SFANTU GHEORGHE, SWIFT COD RNCBROBU / RO71RNCB0124153488200001 LEI / RO17RNCB0124153488200003 EUR / RO87RNCB0124153488200004 GBP.

Cei care vor să doneze dopuri care vor fi valorificate ulterior de membrii asociației o pot face în următoarele locații din Sfântu Gheorghe: magazinul AMK de la Gară, la parcul Happy Kids, magazinul de pâine „Babi” din Piața Centrală și în Simeria la Second-hand Demeter, lângă Bertis Pub. Puncte de colectare sunt și în județele Mureș, Harghita și Cluj.

(Sursă foto: Facebook/LAB Életmentő Kupakok Egyesület)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.