SOCIAL 15 ianuarie 2019

Liceul de Arte va avea cantină

de Daniela Luca | 1441 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat transferul unui imobil în favoarea unității școlare  

Reunit în ședință extraordinară, luni, 14 ianuarie, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat  proiectul de hotărâre care prevede încetarea furnizării serviciului social de cantină. Astfel, Imobilul din strada Șoimului nr. 25 din Municipiul Sfântu Gheorghe va fi transmis în favoarea Liceului de Artă „Plugor Sándor”. În acest fel elevii vor putea beneficia de serviciile unei cantine. Deși proiectul a fost votat în unanimitate, transferul nu a fost agreat de toți consilierii.

Înainte ca proiectul să fie supus votului, în expunerea de motive, viceprimarul Sztakics Éva-Judit a precizat că spațiul în discuție a fost renovat în urmă cu 5 ani din fonduri europene. În ultimi ani însă, cantina socială a fost folosită doar în proporție de 15%.

 „Liceul de Arte „Plugor Sándor” este singura școală care are internat, dar nu are cantină și practic are obligativitatea de a asigura 3 mese pe zi elevilor. De foarte mult timp ne solicită să rezolvăm problema servirii mesei. Nu s-a găsit o altă soluție până acum, de aceea ne-am gândit să predăm acest imobil în favoarea Liceului de Arte „Plugor Sándor”. Acesta în afară de faptul că își rezolvă servirea mesei pentru propriii elevi, de asemenea se angajează ca să asigure masa pentru elevii de la școlile din apropiere și în felul acesta ar asigura 85% grad de folosire”, a declarat în cadrul ședinței de luni, viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

Aceasta a mai precizat că până acum serviciul de cantină socială asigura în mare parte servirea meselor pentru elevi, în special pentru cei de la Școala Gimnazială „Néri Szent Fülöp”, din cartierul Őrkő din Sfântu Gheorghe.  

Viceprimarul a declarat totodată că marți va fi convocată o Comisie Socială. Aici se va stabili dacă elevii care luau masa la cantina socială până în prezent vor putea face acest lucru în continuare și, în caz contrar,  care sunt alternativele.

 „Am discutat cu directorul școlii „Néri Szent Fülöp” și vom analiza dacă există motive ca să găsim alte soluții pentru asigurarea mesei pentru acești copii, deoarece sunt mai multe programe care sunt în Őrkő și am putea prin extinderea acestora să rezolvăm situația ca nimeni să nu fie afectat”, a mai punctat viceprimarul, care a mai adăugat că în termen de 30 de zile după aprobarea proiectului de hotărâre, imobilul va fi predat Liceului de Arte „Plugor Sándor”.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate. Consilierul local Bálint Iosif a atras însă atenția plenului asupra implicațiilor pe care le presupune acesta. El consideră că serviciile pe care le furniza cantina socială până în prezent au o însemnătate destul de mare pentru a se renunța la ele.

„Dacă analizăm în amănunt proiectul de hotărâre vedem că este o problemă mai complexă pentru că de fapt vrem să facem un lucru bun prin faptul că asigurăm unei școli care ar avea nevoie de un astfel de imobil, dar în același timp am renunțat la un serviciu pentru care acum câțiva ani orașul a aplicat și s-a angajat să funcționeze. (...) Dilema mea este că am dori să ajutăm școala prin acordarea acestui serviciu de cantină, dar eu nu cred că în orașul nostru nu sunt oameni care nu ar avea nevoie să beneficieze de serviciile cantinei sociale”, a spus în luarea sa de cuvânt, consilierul local Bálint Iosif.

Contactat telefonic, Tankó Vilmos, șeful Direcției de Asistență Socială Sfântu Gheorghe, instituție în a cărei administrare se afla până în prezent cantina socială, s-a abținut să comenteze situația și a precizat că va pune în aplicare decizia Consiliului Local.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.