SOCIAL 5 martie 2020

Liceeni vând produse hand-made pentru a ajuta o familie nevoiaşă

de Covasna Media | 2516 vizualizări

Acţiunea „Primăvara începe cu tine” se află la a doua ediţie

Pentru a-i implica pe liceeni în viaţa comunităţii şi pentru a-i învăţa cum să lucreze în echipă, profesoara de limba engleză Elena Mihaela Mitrea, de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, le-a propus elevilor săi din clasa a X-a C o activitate inedită. Aceştia vor vinde colegilor lor, timp de o zi, bunuri realizate chiar de ei. Activitatea este programată să aibă loc vineri, 6 martie a.c.. 

Produsele, care vor putea fi achiziţionate de elevii și profesorii din școală, vor putea fi găsite în sala II 7 a instituției de învăţământ, dar şi de pe holul care duce în sala de festivităţi a liceului.

Prima ediţie a proiectului „Primăvara începe cu tine”, care a avut loc anul trecut, s-a bucurat de un succes categoric, deoarece în doar două zile, cât a durat atunci acțiunea, elevii de la „Mircea Eliade” au reuşit să strângă aproximativ 1.300 de lei, bani cu care au ajutat familii sărmane.

Banii au fost strânşi din vânzarea produselor gătite, create sau donate de către elevi şi profesori, dar şi din donaţii primite de la unii oameni darnici care au aflat de acţiunea noastră. S-au cumpărat produse alimentare de bază care au fost oferite unor familii numeroase şi cu o situaţie materială precară”, spune coordonatoarea elevilor, Elena Mihaela Mitrea.

Sprijin pentru o familie cunoscută anul trecut, în cadrul aceluiaşi proiect

După un asemenea succes, elevii îşi propun ca anul acesta să strângă cel puţin 1.000 de lei, însă pe parcursul unei singure zile, iar scopul este acela de a ajuta o singură familie, cunoscută în cadrul aceleaşi activităţi, anul trecut.

„Ne dorim să strângem cel puţin 1.000 de lei din vânzări şi donaţii. Dorim să ajutăm la îmbunătățirea condiţiilor de trai ale uneia dintre familiile cunoscute şi ajutate anul trecut. Dorim astfel să ne alăturăm unui grup de oameni inimoşi din oraş care doresc să se implice în acest demers de ajutorare a familiei respective. Vrem şi noi să contribuim la construirea unui simţ al comunităţii, al întrajutorării şi al respectului faţă de om, munca şi locul în care trăim”, mai spune spune Elena Mihaela Mitrea.

Activitatea uneşte elevii, dar întăreşte şi relaţia elevi-profesori

Una dintre elevele din clasa a X-a C spune că această activitate uneşte şi mai mult elevii instituţiei de învăţământ, dar consolidează şi relaţia profesorilor cu elevii.

„Consider că activitatea uneşte toţi elevii din liceu, cu mic cu mare, prin intermediul mâncării şi a unei băuturi calde. Vom avea şi mici idei de cadouri pentru cei dragi. Totodată, scopul acestei activităţi este unul deosebit, deoarece învăţăm să ne pese de semenii noştri, ajutându-i cum putem. Anul trecut, activitatea a adus multe zâmbete pe feţele tuturor şi tind să cred că am legat sau am înnodat mai bine relaţiile dintre noi, ca şi colegi şi profesori”, spune entuziasmată Iustina Todoran.

O altă elevă spune că vede această activitate ca pe o oportunitate de a face o faptă bună. 

,,Eu văd activitatea de vineri ca pe o şansă de a face o faptă bună. O activitate care ne face mai uniţi ca şi clasă şi comunitate!”, spune Patricia.

De asemenea, profesoara de limba engleză spune că motto-ul întregului proiect este „Nici un gest de bunătate, indiferent cât e el de mic, nu e în zadar” – Aesop.

Sursa foto: Facebook. 

David Leonard Bularca

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.