SOCIAL 12 decembrie 2022

Leonard Pakucs, bebelușul cu malformații la inimă, a supraviețuit operației

de Diana Pantelimon | 1033 vizualizări

Scriam la sfârșit de noiembrie că s-a născut micuțul familiei Pakucs, diagnosticat cu malformații la inimă încă din burtica mamei, și că urma să intre în operație. Intervenția a avut succes, iar Leonard este bine și se pare că își va petrece primul Crăciun acasă, alături de cei care îl iubesc.

„Leonard a fost operat la inimă și a părăsit astăzi spitalul. Săptămâna viitoare mai are un control și va fi gata să plece acasă. Familia Pakucs își poate petrece primul Crăciun în familie, acasă, după toate greutățile. Vă mulțumim pentru sprijin, ajutor și rugăciuni”, a transmis, pe Facebook, președinta Asociația „L.A.B. Életmentő Kupakok”, Bács Emese.

Părinții micuțului au făcut apel la oamenii de bine, prin Asociația „L.A.B. Életmentő Kupakok”, pentru a fi ajutați cu suma de 10 mii de euro, necesari deplasării în Germania, pentru ca acesta să poată intra în operație imediat după naștere. Deși timpul de la lansarea campaniei umanitare și până la prima intervenție a fost scurt, oamenii comunității s-au mobilizat remarcabil și au donat în total 51 de mii de lei. Nu doar donațiile, dar și miile de gânduri bune și energia pozitivă au ajutat tânăra familie. Au fost multe emoții, dar „totul e bine când se termină cu bine”.

„Operația a decurs bine, patru zile a fost ținut sub anestezie, după aceea l-au trezit. Totul este bine acum. Marți mai au un consult, dacă totul este bine atunci pot să pornească înspre casă. Am așteptat vești cu sufletul la gură. Când nu-mi scria tăticul, îi scriam eu. Nu voiam să-i stresez, dar așteptam vești bune de la el. Aștept cu nerăbdare să ajungă acasă cu bine, să aibă un Crăciun fericit și liniștit în familie. Merită din plin, prin câte au trecut acești tineri”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Bács Emese.

Campania umanitară inițiată de Asociația „L.A.B. Életmentő Kupakok” a fost lansată la începutul lunii octombrie. În urma ecografiilor efectuate, medicii specialiști au dat diagnosticul cum că bebelușul care se pregătea să vină pe lume prezenta malformații la inimă și trebuia operat în Germania, din cauza gradului de complexitate. Partea dreaptă a inimii bebelușului nu era dezvoltată și nu funcționa. Pentru a-și salva bebelușul, soții Pakucs au avut nevoie de suma de 10 mii de euro pentru cheltuielile în străinătate în ceea ce privește drumul, șederea și procedura de naștere.

Sursa foto: Bács Emese

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.