SOCIAL 13 octombrie 2020

La Târgu Secuiesc se pot depune dosarele pentru ajutoarele de încălzire pentru sezonul rece

de Daniela Luca | 695 vizualizări

Termenul limită este 20 noiembrie 

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc anunță că începând de luni, 19 octombrie, se pot solicita și depune cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru ajutorul de încălzire. La Sfântu Gheorghe, procedura va apărea în cursul acestei luni, spun autoritățile locale. 

Pe pagina Primăriei Târgu Secuiesc se arată că vor putea beneficia de ajutor de încălzire persoanele/familiile care au un venit net pe membru de familie care nu depășește 750 lei și nu dețin în proprietate nici unul dintre bunurile enumerate în lista de excludere, care se găsește pe site-ul kezdi.ro. 

Actele necesare pentru obținerea ajutorului de încălzire sunt următoarele: cerere tipizată, copie xerox a buletinului de identitate sau certificat de naștere (în cazul copiilor sub 14 ani) pentru solicitant și a membrilor de familie declarate, acte doveditoare privind proprietatea imobilului, adeverinţe de venit, talon de pensie sau după caz declaraţie pe propria răspundere că nu realizează nici un venit, ultima factură a gazului sau ultima factură a curentului electric, iar pentru proprietarii de autovehicule e nevoie de copie după carte de identitate sau talon. 

Cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru ajutorul de încălzire se pot depune începând de luni, 19 octombrie, iar data limită este 20 noiembrie. 

„Datele declarate cu privire la bunuri vor fi vizate la biroul agricol respectiv biroul de taxe şi impozite la cererea solicitantului, înaintea predării cererii. Persoanele/familiile care locuiesc în chirie, pot beneficia de ajutor pentru încălzire pe baza contractului de închiriere valabil. Persoanele care declară date false cu privire la veniturile familiei sau cu privire la numărul membrilor de familie, se pedepsesc conform legii penale”, se arată pe pagina Primăriei Târgu Secuiesc. 

În ceea ce privește ajutorul pentru încălzire pentru persoanele cu venituri reduse din Sfântu Gheorghe, autoritățile locale spun că deocamdată nu au sosit reglementările, însă ar trebuie să apară în cursul acestei luni. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.