SOCIAL 17 noiembrie 2010

La Întorsura Buzăului a sosit a doua tranşă de ajutoare alimentare

de Andreea Dabija Kelemen | 597 vizualizări
La Întorsura Buzăului au ajuns biscuiţii, laptele praf şi mălaiul, alimente ce au lipsit în prima tură de distribuire a alimentelor destinate unor anumite categorii sociale printr-un program al Guvernului, susţinut de Uniunea Euro peană (UE). Până în prezent peste 500 de persoane s-au prezentat pentru a ridica alimentele recent venite. Acum o lună a început distribuirea făinii, a pastelor făinoase şi a zahărului către beneficiarii

La Întorsura Buzăului au ajuns biscuiţii, laptele praf şi mălaiul, alimente ce au lipsit în prima tură de distribuire a alimentelor destinate unor anumite categorii sociale printr-un program al Guvernului, susţinut de Uniunea Euro peană (UE). Până în prezent peste 500 de persoane s-au prezentat pentru a ridica alimentele recent venite. Acum o lună a început distribuirea făinii, a pastelor făinoase şi a zahărului către beneficiarii de ajutoare sociale, şomeri, pensionarii cu venituri sub 400 lei, persoanele cu handicap grav şi/sau accentuat şi copiii neinstituţionalizaţi.

Pentru a intra în posesia lor oamenii se prezintă între orele 8 - 16 la punctul de distribuţie, depozitul din incinta Casei de Cultură, doar cu cartea de identitate. Fiecare persoană va primi 13 pachete de biscuiţi, 1 kg de lapte praf şi 7 kg de mălai.

O persoană beneficiază de ajutor o singură dată şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii alimentelor, chiar dacă la acea dată se regăseşte în mai multe dintre categoriile beneficiare. Oamenii sunt mulţumiţi de aceste ajutoare, le consideră extrem de binevenite mai ales că se anunţă o perioada foarte grea, cu temperaturi siberiene.

„Vine iarna acum, numa’ bine că facem mămăligă, pâine, măcar pentru o perioadă ne ajung alimentele acestea... cu banii trebuie să luăm lemne, haine la copii, să plătim facturi, așa că e foarte bine că se dau astfel de alimente“, spune benficiarul de ajutoare alimentare Constantin Coleş.

Conform datelor deţinute de Primăria Întorsura Buzău lui, peste 1000 de persoane beneficiază de ajutoarele de la UE, iar până acum s-au distribuit peste 90% din alimentele veni te în prima tură şi jumătate din cele venite ulterior.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.