SOCIAL 25 iunie 2019

Investiții în aparatură de aproape 5 milioane de lei la Spitalul de Cardiologie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1201 vizualizări

Bugetul vine de la Ministerul Sănătății 

Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza” din Covasna a început procesul pentru achiziționarea de aparatură medicală în valoare de 5 milioane de lei. Bugetul este asigurat de Ministerul Sănătății. 

Suma exactă alocată de Minister spitalului covăsnean, unul dintre cele mai renumite din țară, este de 4.842.000 de lei, destinați dotării cu aparatura medicală atât a unității din orașul Covasna, cât și a secțiilor exterioare.

„Se vor achiziționa ecografe atât pentru cardiologie, cât și pentru ginecologie, EKG pentru toate secțiile, se va dota laboratorul de analize medicale, se va dota laboratorul de radiologie medicală cu un aparat nou, se vor dota laboratoarele de recuperare medicală cu sisteme de tratament și monitorizare, iar pentru secția de Recuperare Neurologie se va achiziționa un dispozitiv robotizat pentru reeducarea mersului”, arată o informarea care anunță vestea finanțării primite de la Ministerul Sănătății, publicată pe pagina de Facebook a Spitalului. 

Potrivit conducerii spitalului, au început procedurile de achiziție publică a aparatelor și până la finalul anului acestea ar putea fi deja puse în funcțiune, însă acest lucru depinde și de obținerea autorizațiilor necesare funcționării. 

„Am primit săptămâna trecută foaia de buget și acum începem procedura de achiziție. Toată echipa o să se concentreze pe această muncă, pentru a putea duce la bun sfârșit planul. Săptămâna trecută am colectat date, oferte, am studiat caracteristicile aparaturilor. Este o muncă fantastică și o responsabilitate foarte mare și patrimonială și tehnică. Nu se realizează ușor un caiet de sarcini corect. (...) În momentul în care o să avem toate aceste aparate trecute în lista de investiții, spitalul o să poată funcționa la un nivel foarte bun”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, managerul spitalului, Monica Sporea. 

Și anul trecut, din bani obținuți din sponsorizare, Spitalul de Cardiologie a achiziționat un ecocardiograf. 

Săptămâna trecută a fost pus în funcțiune și sistemul de programări online, ce poate fi accesat din site-ul spitalului, http://ro.cardiologie-covasna.ro/. Reprezentanții unității medicale au spus totuși că încă se lucrează la sistemul care are nevoie de ultimele reglaje fine și de aceea pacienții ar putea întâmpina unele dificultăți. 

Calitatea tratamentului unic în țară, dar și profesionalismul angajaților i-au dus și continuă să-i ducă vestea Spitalului de Cardiologie Covasna ca fiind un loc minune. Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din Covasna este unicul cu acest profil din ţară, iar tratamentul de aici se bazează pe îmbinarea factorilor naturali (aer, ape minerale, mofete) cu tratamentul clasic. Mai mult, unitatea spitalicească are și cea mai mare mofetă din Europa, fiind populară nu doar în țară, ci și în rândul pacienților din străinătate. Aproape 17.000 de persoane vin anual la tratament la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza”.

Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Covasna a fost înfiinţat în anul 1960 şi se află în subordinea Ministerului Sănătăţii. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.