SOCIAL 21 februarie 2019

Investiție importantă la Centrul din Baraolt care tratează copiii bolnavi abandonați

de Iulia Drăghici - Taraș | 771 vizualizări

Proiectul va avea o valoare de aproximativ 60.000 de euro

Consiliul Județean (CJ) Covasna a aprobat miercuri, în ședința ordinară din 20 februarie, participarea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna la un concurs de proiecte pentru a obține finanțare europeană. Autoritățile își propun ca prin acești bani să dezvolte Centrul de reabilitare din Baraolt, prin dotarea cu echipamente de recuperare, dar și cu un mijloc de transport adecvat copiilor cu dizabilități.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 60.000 de euro (284.000 de lei), dintre care 54.000 de lei co-finanțare din partea Consiliului Județean Covasna.

„Vom achiziționa, din cei 60.000 de euro, un microbuz, care este peste 40.000 de euro, este foarte performant pentru transportul persoanelor cu dizabilități, dar și echipamente terapeutice necesare pentru ca serviciile oferite să fie de o calitate mai bună”, ne-a declarat directoarea DGASPC Covasna, Vass Mária.

În momentul de față, aproximativ 20 de copii se tratează în Centrul din Baraolt. Aceștia sunt atât din localitate, cât și din Centrul Rezidențial pentru copii cu dizabilități.

„Acest centru de recuperare de fapt funcționează în aceeași clădire cu centrul rezidențial. E un centru foarte frumos pentru copiii mici, cu dizabilități, care nu pot fi dați în asistență maternală din cauza faptului că necesită o supraveghere medicală permanentă, deci sunt copii bolnavi”, ne-a mai spus Vass Mária.

Proiectul va fi depus pentru Măsura M1/6B - Investiții în patrimoniul cultural, serviciile sociale și de bază pe teritoriul Grupului de Acțiune Locală Alutus, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.