SOCIAL 11 iunie 2021

În atenţia absolvenţilor instituțiilor de învățământ din promoţia 2021

de Covasna Media | 953 vizualizări

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Covasna informează absolvenţii instituțiilor de învățământ din PROMOŢIA 2021 că sunt aşteptaţi (voluntar) să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile gratuite, în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.

Absolvenţii instituțiilor de învățământ se pot înregistra în evidenţa agenţiei pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Solicitantii beneficiază, până la data de 3 august 2021, de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării (prime).

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal (necondiționat de susținerea bacalaureatului), postliceal sau superior (obligatoriu licența), de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţa AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate, diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, Curriculum Vitae, cerere – tipizat, declarație – tipizat -  pe proprie răspundere, privind starea de sănătate, acord de utilizare a datelor cu caracter personal - tipizat.

Potrivit legislatiei în vigoare, ajutorul de care se beneficiază după perioada de 60 zile din data absolvirii este în valoare de 250 de lei și  se va primi maxim șase luni, fiind o sumă fixă calculată din valoarea indicatorului social de referință mentinut și în anul 2021 de 500 de lei, respectiv se beneficiaza de  50%  din  valoare acestuia (ISR).

Ajutorul  de stat, se acordă absolvenților, potrivit Legii 76/2002, o singură dată pentru fiecare formă de învățământ absolvită, dacă la data solicitării nu a fost admis la o altă formă de învățământ.

(AJOFM Covasna)

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.