SOCIAL 21 iulie 2020

VIDEO Îmbulzeală la Sfântu Gheorghe pentru ajutoarele de la Uniunea Europeană

de Daniela Luca | 2215 vizualizări

Autoritățile locale au cerut sprijinul forțelor de ordine 

Zeci de persoane s-au înghesuit luni, în fața unei clădiri din strada Fabricii din Sfântu Gheorghe, unde autoritățile au împărțit alimente și produse de igienă, distribuite gratuit, printr-un program european. Oamenii n-au ținut cont de distanțarea fizică, una dintre cele mai importante recomandări pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. De marți, însă, polițiștii vor veghea la respectarea acestor măsuri. 

Viceprimarul Sztakics Éva-Judit ne-a spus inițial că este posibil ca acea aglomerație să se fi format din cauza că s-au suprapus listele cu beneficiari. 

„Mai întâi beneficiază cei cu ajutor social și cu venit minim garantat, iar după aceea am făcut liste suplimentare pentru persoane cu dizabilități. Am primit și informația că foarte mulți n-au luat acele pachete. Am dat curs la liste suplimentare și s-ar putea că acum se suprapun listele ordinare cu listele suplimentare”, ne-a spus Sztakics Éva-Judit. 

Despre motivul pentru care mulți dintre beneficiari încă nu și-au ridicat ajutoarele, viceprimarul spune că o parte dintre ei au plecat înapoi la muncă în străinătate. 

Sztakics Éva-Judit ne-a comunicat ulterior că aglomerația de luni s-a format din cauză că a început și distribuirea pachetelor cu alimente. De marți, doi polițiști se vor asigura că oamenii stau la coadă și respectă normele de distanțare. 

„Într-adevăr a fost aglomerație astăzi la pachete, pentru că pe lângă pachetele de igienă, a început și distribuirea pachetelor de alimente și pentru alimente interesul e mai mare. Acum am vorbit cu poliția și am cerut pentru mâine prezența forțelor de ordine. Vor fi două persoane care vor menține ordinea, pentru că noi degeaba trimitem de la Direcția de Asistență Socială vreo trei persoane că ei nu pot face față aglomerației, dar de mâine va fi poliția acolo. Și astăzi când s-a dus poliția imediat s-a rezolvat situația”, ne-a spus viceprimarul. 

Conform acesteia, distribuirea pachetelor cu produse de igienă ar trebui să se finalizeze la începutul lunii august. 

Totuși, un interes mai mare este pentru ajutoarele care conțin alimente, spun autoritățile locale. 

„Dorim ca până la începutul lunii august să se termine distribuirea pachetelor cu produse de igienă pentru că au venit și pachetele cu alimente și am început și distribuirea acestora. Pentru pachetele de igienă interesul nu e atât de mare ca pentru alimente. Acum se distribuie ambele în paralel”, ne-a mai spus Sztakics Éva-Judit. 

În ceea ce privește persoanele cu handicap, Direcția de Asistență Socială din Sfântu Gheorghe nu are posibilitatea să distribuie pachetele la domiciliul acestora, astfel că ei trebuie fie să vină să le ridice personal, fie să își trimită însoțitorul. 

Primăria Sfântu Gheorghe anunța la începutul lunii că aceste pachete sunt distribuite persoanelor cu handicap grav (gradul 1), în cadrul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD. Pachetele de igienă includ periuțe și pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și adulți și detergenți.

Acestea pot fi ridicate la Sfântu Gheorghe, de pe strada Fabricii nr. 41, cu actele de identitate originale, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9:00 și 14:00.

Sursă foto/video: Primite de la cititori

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.