SOCIAL 31 mai 2023

(Update) Greva generală din Educaţie continuă

de Agerpres | 952 vizualizări

Greva generală din Educaţie continuă, propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ fiind respinsă de sindicalişti, au anunţat, miercuri seara, liderii federaţiilor sindicale din Educaţie.

"În acest moment greva continuă, ca să fie foarte clar. Nu au acceptat (membrii de sindicat - n. r.) nici varianta cu 1.000 de lei. Au cerut să fie suma mai mare. Dublarea acelei sume, 2.000 de lei net. Era vorba de 1.000 de lei brut lunar, e vorba de 2.000 de lei", a transmis preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

El a subliniat că "majorarea de la 1 iulie e altă problemă, grila este altceva".

"Grila va intra în vigoare de la 1 ianuarie, dar oamenii au spus: 'Domnule, vrem integral să se aplice', deci nu 40% cât a promis Guvernul. Oamenii au spus foarte clar că nu vor vouchere, i-aţi auzit strigând în piaţă", a precizat acesta.

Hăncescu a subliniat că Executivul este hotărât să dea ordonanţa cu măririle propuse, respectiv creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar (585 lei net)pentru personalul didactic şi cu 400 de lei brut (240 lei net) pentru personalul nedidactic din învăţământ.

Întrebat dacă mai e loc de negociere, liderul FSLI a răspuns: "Decizia aparţine Guvernului. Vedem ce măsuri va lua. Am înţeles că sunt hotărâţi să dea ordonanţă. Oamenii decid, nu noi. Mai aveţi răbdare, că mai e puţin până marţi. De mâine până marţi sunt zile libere, copiii nu sunt la şcoală".

La întrebarea ce vor face sindicatele dacă "mâine se adoptă această ordonanţă", liderul FSLI a spus din nou: "Oamenii decid, încă o dată".

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.