SOCIAL 12 octombrie 2016

Grădiniţele covăsnene din nou în vizorul Protecţiei Consumatorilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 735 vizualizări

Grădiniţele din judeţul Covasna au fost în perioada 15–30 septembrie din nou în atenţia Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna. 11 unităţi au fost controlate, iar comisarii au găsit abateri la şase dintre acestea, pentru care au aplicat avertismente.

„În cadrul acţiunilor de control s-au urmărit, în principal, următoarele aspecte: asigurarea calităţii serviciilor prestate în spaţiile în care se desfăşoară activitatea de educare, instruire şi joacă ale copiilor, asigurarea calităţii serviciilor de cazare, asigurarea calităţii serviciilor prestate pentru asigurarea hranei copiilor: blocul alimentar, salonul de servire, calitatea alimentelor”, arată un comunicat de presă al CJPC.

Potrivit aceleiaşi surse, abaterile constatate sunt următoarele: „La Grădiniţa cu program prelungit Csipike din Sfântu Gheorghe şi la Grădiniţa cu program prelungit Napsugar din Sfântu Gheorghe s-a constatat existenţa unui număr insuficient de grupuri sanitare şi lavoare. Pentru abaterile constatate s-a aplicat câte un avertisment. La Grădiniţa cu program prelungit Pinocchio din Sfântu Gheorghe cu ocazia controlului s-a constatat includerea unor produse alimentare în meniul zilei care nu sunt recomandate preșcolarilor. Pentru abaterea constatată s-a aplicat un avertisment. La Grădinița cu program prelungit Benedek Elek din Târgu Secuiesc, Grădiniţa cu program prelungit Vackor din Târgu Secuiesc cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că consumatorii nu sunt informaţi asupra ingredientelor alergene din preparatele alimentare servite. Pentru abaterea constatată s-a aplicat câte un avertisment. La Grădinița cu program prelungit Arvacska din Sfântu Gheorghe cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că produsele alimentare (2kg) aflate în frigiderul unității nu au niciun element de informare, identificare. Pentru abaterea constatată s-a aplicat un avertisment”.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.