SOCIAL 21 septembrie 2022

Fundaţia Comunitară a investit anul acesta 146.000 de lei în programe şi iniţiative locale

de Agerpres | 919 vizualizări

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) a investit în acest an 146.000 de lei pentru susţinerea unor proiecte şi iniţiative locale, cea mai mare sumă fiind alocată programului „Un pom pentru generaţia viitoare”.

Conducerea fundaţiei a menţionat că o parte din această sumă a provenit din donaţiile făcute de membrii comunităţii locale, precum şi din banii adunaţi în magazinele partenere prin intermediul „cardurilor comunitare”.

„În acest an, fundaţia HKA a investit în comunitate 146.000 de lei, din care 80.000 în cadrul programului ‘Un pom pentru generaţia viitoare’, pentru achiziţionare de pomi fructiferi autohtoni, 23.000 de lei pentru finanţarea excursiilor şcolare pe teritoriul judeţului în cadrul programului ‘Nu numai un loc pe hartă’, a acordat DVD-uri de meşteşuguri tradiţionale instituţiilor de învăţământ covăsnene în valoare de 24.000 de lei, a asigurat 5.000 de lei pentru dezvoltarea portalului economic haromszeki.ro, acordă burse şcolare în valoare de 3.000 de lei, respectiv a susţinut iniţiative locale în valoare de 11.000 de lei”, precizează reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna, într-un comunicat de presă.

Aceştia au amintit, totodată, că au amplasat cutii pentru donaţii în mai multe locuri din Sfântu Gheorghe, printre care magazine şi cofetării, pentru a colecta banii necesari asigurării pazei plantaţiei de copaci realizate din cadrul programului „Poarta Soarelui”, la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre staţiunea Şugaş Băi.

Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată la iniţiativa mai multor întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domenii importante precum educaţie, sănătate, cultură, economie şi sport.

De-a lungul timpului, fundaţia s-a implicat în mai multe proiecte ce vizează protejarea mediului înconjurător, iar în urmă cu un deceniu a iniţiat programul „Un pom pentru generaţia următoare”, în scopul revitalizării livezilor şi salvării soiurilor tradiţionale aflate pe cale de dispariţie.

Directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Covasna, Bereczki Kinga, a declarat, pentru AGERPRES, că în cei zece ani care au trecut de la lansarea acestui program, în judeţ au fost plantaţi peste 30.000 de pomi fructiferi, cea mai mare parte a acestora fiind oferiţi gratuit cetăţenilor din mediul rural.

O parte dintre puieţi au fost obţinuţi în pepiniera fundaţiei, înfiinţată în localitatea Valea Crişului, alţii au fost achiziţionaţi, iar oamenii au putut alege din mai multe soiuri de mere, pere, gutui şi vişin.

Sursa foto: Háromszéki Közösségi Alapítvány, Covasna Community Foundation/Facebook

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.