SOCIAL 27 noiembrie 2017

(Update) FOTO/VIDEO „Zidul berlinez” din Sfântu Gheorghe nu mai există

de Iulia Drăghici - Taraș | 2401 vizualizări

Autoritățile au început lucrările de modernizare pe strada Váradi József și au demolat gardul care împărțea drumul în două

Gardul de beton care împărțea strada Váradi József în două, cunoscut și ca „zidul berlinez” din Sfântu Gheorghe, nu mai există. Autoritățile au demarat acolo ample lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, iar printre acestea s-a numărat și demolarea gardului.  

Lung de aproximativ două sute de metri şi construit acum mai bine de 20 de ani din beton solid, gardul despărțea cartierul Őrkő de restul orașului. Romii au solicitat autorităților de mai multe ori dărâmarea acestui zid care, spun ei, îi discrimina de restul locuitorilor municipiului.

Deși mulți se bucură că acest „zid berlinez” nu mai există, oamenii din zonă sunt nemulțumiți că lucrările au început așa târziu, în prag de iarnă.

„Au desfăcut și drumul de beton. Asta înseamnă că mai avem încă o iarnă în care trebuie să umblăm în cizme de cauciuc”, ne-a scris un cetățean din Sfântu Gheorghe, prin intermediul Facebook.

Pe de altă parte, în repetate rânduri, primarul Antal Árpád a dat asigurări că nu vor exista șantiere deschise în Sfântu Gheorghe în această iarnă, și că lucrările de pe strada Váradi József nu vor dura mult.

„Practic, pe strada Váradi József în partea de sus se va mai lucra anul acesta un pic, nu foarte mult, și pe Tineretului. Nu ne apucăm de nimic nou anul acesta. Vrem să intrăm în iarnă cu străzi cât mai practicabile”, spunea joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád.

Subiectul dărâmării acestui zid a ajuns anul trecut și la instituția Avocatului Poporului, care preciza, potrivit unui comunicat de presă, că Primăria Sfântu Gheorghe s-a angajat ca până la sfârșitul acestui an să demoleze acest gard.

La finele lunii iulie, primarul Antal Árpád sublinia că demolarea zidului nu trebuie nicidecum privită ca „un moment istoric” pentru că rămân în picioare alte „ziduri invizibile” care despart cele două comunităţi, iar acestea nu vor dispărea prea curând.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.