SOCIAL 14 iulie 2018

FOTO. Atac al ursului într-o pădure de lângă Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1901 vizualizări

Un berbec de 100 de kilograme ar fi căzut victima unui urs în acest sfârșit de săptămână, într-o pădure în apropiere de Sfântu Gheorghe, arată o postare publicată vineri seara pe Facebook. Autoritățile nu au confirmat, dar nici infirmat informația, pentru că până la această oră nu sunt sesizări oficiale, dar spun totodată că astfel de atacuri ale animalelor sălbatice sunt destul de frecvente în județul Covasna.

„Atacul ursului și la noi la Sfântu Gheorghe a devenit realitate! Aici la marginea orașului unde un berbec de 100 kg a fost victima atacului. Deci aveți grijă când faceți plimbări sau alergare în pădure”, arată postarea care în mai puțin de 24 de ore a adunat peste 240 de distribuiri și zeci de comentarii.

Potrivit reprezentanților de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, în acest caz, nu a ajuns încă la instituție o sesizare oficială, pentru a se întocmi dosar de despăgubire, de aceea încă nu se poate confirma sau infirma informația, însă menționează că aceste atacuri ale animalelor sălbatice nu sunt izolate.

„Chiar săptămâna trecută am avut la Bicfalău, comuna Ozun, o sesizare și s-a făcut dosar de despăgubire că lupii au pus la pământ 25 de oi. Nu e o statistică bună, dar astfel de lucruri se întâmplă”, a declarat sâmbătă, pentru Observatorul de Covasna, directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu.

De asemenea, zilele trecute, în Băile Tușnad din Harghita, un bărbat care se afla la plimbare cu animalul de companie a fost atacat de o ursoaică cu trei pui.

În acest context, autoritățile harghitene au subliniat că Ministerul Mediului a aprobat planul de acțiune pentru conservarea populației de urs, iar dacă se respectă cele asumate, în decursul unui an ministerul trebuie să elaboreze sistemul de despăgubire a victimelor omenești.

Sursă foto: Facebook/Szőcs Imre.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.