SOCIAL 2 decembrie 2017

FOTO Bărcănenii au sărbătorit exemplar Ziua Națională a României

de Iulia Drăghici - Taraș | 2299 vizualizări

Mii de stegulețe tricolore au fost împărțite de copii în toată zona Buzaielor, iar la final de zi, Fuego și alți artiștii i-au încântat pe bărcăneni într-un spectacol special

Ziua Națională a României a fost sărbătorită așa cum se cuvine în comuna Barcani, atât cu sufletul, cât și cu fapta. În timpul zilei, copiii de la școlile Lădăuți și Barcani au desfășurat activități deosebite, de distribuire de stegulețe tricolore în toată zona Buzaielor și de interpretare de cântece patriotice. Seara, locuitorii comunei s-au reunit la Căminul Cultural, unde au luat parte la un spectacol special, cu artiști locali, dar nu numai. Fuego a revenit în comună și a fost alături de bărcăneni într-o zi atât de specială.

Tradiția copiilor de la școala din Lădăuți din ultimii ani, de a parcurge pe jos, de 1 Decembrie, într-un alai condus de cai și călăreți din comună, drumul de la Lădăuți, Sărămaș, Întorsura și înapoi spre Barcani, cu oprire la monumentul din centrul comunei, s-a respectat cu sfințenie și anul acesta. Peste 1000 de stegulețe au fost confecționate și împărțite de copiii de la Școala din Lădăuți pe traseul amintit, fiind conduși de directorul unității școlare, Cătălin Petcu.

Frigul nu i-a speriat pe curajoșii călători, iar în jurul orei 12:00, aceștia au ajuns la monumentul din Barcani, din fața primăriei, unde împreună cu locuitorii comunei și alți invitați au luat parte la depuneri de coroane, dar și la o defilare a Gărzii de Onoare.

Programul a fost continuat de un grup de la școala din Barcani, îndrumați de preoteasa Felicia Radu. Aceștia au interpretat cântece patriotice și au recitat poezii.

Seara, de la ora 18:00, sărbătorirea Zilei Naționale a României s-a mutat la Căminul Cultural din comună. Aici s-a desfășurat un spectacol special, adus bărcănenilor de primarul Gheorghe Marin, ajutat de directorul căminului, Marian Arnăut și de reprezentanții școlii din localitate.

La spectacolul care a durat aproape trei ore au luat parte corul din Barcani - „Pădurenii”, coordonat de Cristina Deteșanu, corul „Plai Întorsurean”, condus de Tatiana Teacă și corul „Voievozii Munților” de la Vâlcele, condus de preotul din localitate, Vasile Antonie Tămaș.  

Surpriza serii a fost prezența celebrului Paul Surugiu, cunoscut cu numele de scenă  - Fuego, care a petrecut astfel Ziua Națională alături de bărcăneni.

A fost excelent! Ca niciodată! Nu mă așteptam ca bărcănenii să răspundă în număr atât de mare. Pentru mine, Ziua Națională înseamnă foarte mult. De aceea am ținut neapărat să o marcăm chiar de 1 Decembrie, nu pe 30 noiembrie, nu pe 29. Și cred că oamenii au apreciat acest lucru și de aceea au venit alături de noi, atât în timpul zilei la ceremonia de la Monumentul Eroilor, cât și seara la spectacolul de la Căminul Cultural”, ne-a declarat primarul comunei Barcani, Gheorghe Marin, care le-a transmis de asemea cetățenilor „multă sănătate, sărbători liniștite și un an nou cel puțin la fel de bun ca acesta”. 

În galeria foto de mai sus, găsești peste 10 fotografii care surprind sărbătoarea de la Barcani. 

Sursă foto: Ana-Maria Dobrinaș. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.