SOCIAL 1 noiembrie 2017

Fost poliţist covăsnean, condamnat la închisoare pentru implicare în exploatarea sexuală a unor minore

de Agerpres | 2722 vizualizări

Un fost poliţist din judeţul Covasna a fost condamnat la 8 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, trafic de persoane, constituire a unui grup infracţional, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Potrivit acestuia, V.T.F. a fost trimis în judecată de către DIICOT – Biroul Teritorial Covasna pe data 8 iunie 2015, împreună cu alte cinci persoane, care, în perioada 2013-2014, au recrutat minore ce proveneau din familii dezorganizate, pe care „le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei” în mai multe cluburi de noapte de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

Din cercetări, s-a stabilit că victimele, cu vârste de 13-16 ani, au fost exploatate sexual contra unor sume cuprinse între 150-350 lei.

„În urma probelor administrate în cauză, s-a reţinut că, începând cu vara anului 2013, V.T.F., fost agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Sfântu Gheorghe, Biroul Ordine Publică – Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare, a sprijinit grupul infracţional organizat prin aceea că, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, nu a întocmit acte de constatare atunci când a luat cunoştinţă de faptul că în cadrul unui club de noapte sunt minore care practică prostituţia cu acordul şi la solicitarea unuia dintre inculpaţi. De asemenea, V.T.F. a pretins şi obţinut favoruri de natură sexuală de la două minore, cunoscând faptul că una dintre ele este victimă a traficului de minori”, se arată în comunicat.

Sentinţa a fost pronunţată pe 25 octombrie de magistraţii Curţii de Apel Braşov şi este definitivă.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.