SOCIAL 2 octombrie 2017

Flori dăruite vârstnicilor, la Festivalul Deliciilor Dulci

de Iulia Drăghici - Taraș | 996 vizualizări

Acțiunea a fost organizată duminică de Asociația Salvatore, cu ocazia Zilei Mondiale a Vârstnicilor

Voluntarii Asociației „Salvatore” din Sfântu Gheorghe au oferit flori vârstnicilor care le-au ieșit în cale duminică, la Festivalul Deliciilor Dulci, organizat în Piața Centrală din oraș. Gestul a marcat astfel Ziua Mondială a Vârstnicilor, sărbătorită anual la data de 1 octombrie.

Asociația „Salvatore” din Sfântu Gheorghe, ajutată de Florăriile „Cyclamen” și „Ikebana”, a adus o mică bucurie, prin dăruirea de flori, vârstnicilor care duminică după-masa s-au aflat în Piața Centrală a orașului, la Festivalul Deliciilor Dulci. Totodată, cei care au dorit, au putut beneficia gratuit de o măsurare a tensiunii și glicemiei.

„După o perioadă foarte încărcată, cu multe evenimente și activități, la care am participat atât în județul nostru, cât și în alte județe, a fost o onoare să participăm la Festivalul Deliciilor Dulci, pe care îl consider un eveniment de succes. (...) Noi, Asociația „Salvatore”, am amplasat cortul încă de vineri, asigurând primul ajutor în cadrul acestui festival, ocazie cu care am măsurat tensiunea și glicemia. Membrii asociației noastre și-au propus, de la începutul acestui eveniment o deviză: „Visează, speră, iubește, astfel, ești un om bun. Prețuiește și ajută, fiindcă așa poți să te bucuri de viață”. Se știe că în fiecare an la 1 octombrie în toate statele membre ONU se marchează prin diferite activități Ziua Mondială a Vârstnicilor. Noi, oamenii mai tineri, avem îndatorirea sacră să arătăm respectul și dragostea celor care ne-au învățat să mergem, să vorbim, să gândim și să fim, în primul rând, oameni. De aceea trebuie să asigurăm creșterea calității vieții pentru persoanele vârstnice și să le respectăm drepturile pentru a putea trăi în demnitate. Acordarea unei gingașe flori și mesajul unui călduros „La mulți ani!” a fost un mic gest din partea noastră. Mulțumesc Florăriilor „Cyclamen” și „Ikebana” că ne-au ajutatcu florile! Cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor gândul meu se îndreaptă cu mult respect și recunoștință către toți cei care au muncit cu multă dăruire și sacrificiu pentru educația și bunăstarea noastră. La mulți ani, cu multă sănătate și bucurie!”, ne-a declarat după acțiune, șefa departamentului de marketing și management al Asociației „Salvatore”, Buna Marika.

Pe lângă activitatea de a dărui flori, voluntarii „Salvatore” au fost prezenți timp de trei zile în cadrul Festivalului Deliciilor Dulci, cu scopul de a-i ajuta pe toți cei aflați în nevoie. Deși nu a fost necesară intervenția lor, pentru că nu s-au petrecut incidente deosebite, voluntarii au avut totuși de muncă, pentru că au măsurat tensiunea la peste 500 de persoane, iar glicemia pentru alte peste 350 de cetățeni.

La acțiunea din weekend au fost implicați 10 voluntari ai Asociației.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.