SOCIAL 8 iulie 2019

Finanțare de 7.500 de lei pentru nevăzătorii din Harghita și Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1803 vizualizări

Filiala Interjudețeană Harghita-Covasna a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) a obținut finanțare de 7.500 de lei pentru proiectul „Fă un pas spre lume, noi te ajutăm!”. Prin intermediul acestuia, beneficiarii vor avea ocazia să învețe alfabetul Braille și tehnici de orientare cu bastonul alb special pentru nevăzători, informează ANR Filala Harghita – Covasna. 

Finanțarea nerambursabilă a fost obținută de la Consiliul Județean Harghita, prin DGASPC Harghita în cadrul Programului anual de colaborare cu structurile asociative ale persoanelor cu handicap din Județul Harghita pe anul 2019. 

„Vom ajuta membri noștri nevăzători și implicit toate persoanele cu deficiență de vedere, chiar și pe aceia care și-au pierdut tardiv vederea, să se implice în activitățile organizate de către filiala noastră. De aceea am dorit să achiziționăm o mașină de scris Braille și bastoane necesare orientării persoanelor cu dizabilități vizuale. În acest sens ne-am gândit să stăm la dispoziția tuturor celor interesați și să organizăm cursuri de inițiere în scrisul Braille și în tehnici de orientare cu bastonul”, a declarat președintele Asociației, Mariana Tămaș, pentru Radio România Târgu Mureș – radiomureș.ro. 

Pentru detalii privind desfășurarea acestui proiect, cei interesați sunt rugați să se adreseze la sediul filialei ANR din Miercurea Ciuc sau numerele de telefon: 0266-371097, 0787816811, se arată pe pagina de Facebook ANR Harghita – Covasna. 

Potrivit Radio România Târgu Mureș, în județele Harghita și Covasna sunt aproximativ de 2.000 de persoane cu deficiențe de vedere, din care aproape 40 sunt copii.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.