SOCIAL 5 martie 2019

Finala „X Factor-ului” persoanelor cu dizabilități la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1022 vizualizări

Câștigătorii vor pleca în excursie în Olanda

Concursul unic de talente muzicale dedicat exclusiv persoanelor cu dizabilități își va desemna marii câștigători. Finala va avea loc în sala de spectacole a Colegiului Székely Mikó, pe 9 martie, începând cu ora 15:00. Un număr de 19 persoane cu dizabilități vor concura pentru  marele premiu. Sunt așteptași la eveniment toți cei care vor să îi susțină și să trăiască alături de ei poate cele mai frumoase momente ale vieții.

Fundația „United by Music” România a lansat în luna octombrie a anului trecut înscrierile pentru concursul de talente, iar etapa de preselecții s-a desfășurat în luna decembrie în trei orașe: Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș.

„În decembrie 2018 am organizat o preselecție în trei locații, unde 37 de persoane au intrat în concurs. Pe 9 martie vor intra pe scenă 19 concurenți, care vin din Târgu Mureș, Mediaș, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Focșani, Sfântu Gheorghe și împrejurimi”, ne-a spus managerul de proiect, Orosz Anna.

Premiul pentru locurile I, II și III va fi o excursie de 3-4 zile în Olanda, cu posibilitatea de a cânta în fața publicului larg. Toate costurile vor fi acoperite de către organizator. Persoanele selectate de către juriu vor avea posibilitatea de a-și dezvolta cariera muzicală, cu ajutorul unor mentori și vor beneficia de educație muzicală. Juriul va fi format din șapte specialiști: profesori de muzică, muzicieni și cântăreți.

 „Invitatul special este Orpheum duo. Cântăreața Nóra Szilágyi va interpreta şlagăre din filme maghiare. Prezentatorul este Lóránd Kerekes de la Sepsi Rádió”, au mai precizat organizatorii.

Mișcarea „United by Music“ folosește puterea muzicii pentru a crea o lume în care nu există prejudecăți, indiferent de tipul de dizabilitate.

 „Muzica este ceea care ne unește și ne face pe toți la fel“. Acesta este motto-ul Fundației „United by Music“, înregistrată recent în România.          Fundația „United by Music“ România a fost înființată la inițiativa lui Joris van Wijngaarden, fondatorul „United by Music“ Olanda. Cu o experiență de 12 ani, organizația din Olanda a devenit o agenție de management a muzicienilor cu dizabilități.

Fundația „United by Music” România dorește extinderea evenimentului la nivel național, permițând tuturor persoanelor cu handicap din România să-și valorifice talentul muzical în fața publicului larg. Astfel,  oamenii cu dizabilități vor putea să performeze după aceleași standarde și să aibă parte de tratament egal oriunde în lume.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.