SOCIAL 2 iulie 2018

Femeile ortodoxe din zona Buzaielor, unite în sprijinul comunității

de Iulia Drăghici - Taraș | 4090 vizualizări

Peste 10.700 de lei din fondurile Asociației „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” au fost, în 2017 – 2018, investiți în fapte bune

Asociația „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului a desfășurat vineri, 29 iunie, Adunarea Generală anuală, unde a fost prezentat un bilanț al activităților desfășurate în ultimii ani.

Evenimentul, care a avut loc la Catedrala din oraș, a debutat cu binecuvântarea dată de coordonatorul Asociației, părintele Ciprian Popica din Întorsura Buzăului. A continuat apoi cu prezentarea, pe scurt, a activității din ultimul an, darea de seamă contabilă și s-a supus la vot aprobarea situațiilor financiare pe anul 2017.

De asemenea, în cadrul acțiunii s-au acordat diplome și icoane, pentru merite deosebite și implicarea în activitățile Asociației, următorilor membri: Maria Tohănean - director Economic în cadrul Primăriei Întorsura Buzăului, Asineta Neagoe, Laura Mitrofan, Cristina Mitrofan, Marcela Radu, Daniela Băncilă, Maria Manole, Otilia Bularca, Daniela Suciu, Simona Drecea, Alemănuta Lihor, Simona Boricean și Paula Sima.

Învățătoarele Ionela Liliana Milu și Ionela Liliana Coltofean au fost de asemenea felicitate pentru decizia de a se alătura uneia dintre cele mai active asociații de ajutorare din zona Buzaielor.

„Pentru noi, a fost un prilej al bucuriei și recunoștinței față de bunul Dumnezeu care ne-a învrednicit să împlinim 6 ani de la reînființarea asociației, prilej cu care dorim să-l slăvim și să-i mulțumim Domnului. Bunătatea te face cel mai frumos om din lume, indiferent de modul în care arăți. „Zadarnic înalți ochii la cer dacă nu știi să ti-i cobori la cel ce suferă lângă tine”, ne spunea cândva pr. Iustin Pârvu și cred că putem să folosim aceste cuvinte drept mottoul Asociației noastre. Rolul femeii în societate este precum al lumânării: „Tace luminând și se jertfește tăcând”, cum spunea pr. Cleopa Ilie. (...) Mulțumim domnului primar Leca Băncilă, care susține și ne încurajează pentru dezvoltarea activităților Asociației și care a susținut financiar protocolul  întâlnirii”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, președintele Asociației Femeilor Ortodoxe din Întorsura Buzăului, preoteasa Maria Popica.

Printre obiectivele îndeplinite în 2017 – 2018 se numără acordarea de cărți, în valoare totală de 7.300 de lei elevilor școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, ca premiu la final de an școlar, oferirea a peste 40 de pachete de Paști și Crăciun, în valoare de peste 2.200 de lei persoanelor defavorizate, burse lunare de câte 200 de lei către un elev de la Seminarul Teologic din București, dar și aproape 1.000 de lei oferiți către mai multe persoane din Întorsura Buzăului, ajutor pentru achiziționarea de medicamente necesare tratamentului lunar.

În planurile pentru 2018 ale Asociației se numără continuarea proiectului de acordare a burselor de studii și ajutoarelor financiare pentru elevii talentați, dar cu o situație materială precară.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.