SOCIAL 21 iulie 2020

„Femeile nu sunt obiecte”, proiect demarat la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1063 vizualizări

Pentru a căpăta amploare, campania are nevoie de resurse financiare și umane 

Asociația Izsák Művek din Sfântu Gheorghe a inițiat un proiect prin care se dorește militarea pentru drepturile femeilor. Campania „#womenarenotobjects” (n.red. Femeile nu sunt obiecte, din engl.) vrea să atragă atenția, în primul rând, asupra faptului că nimic, nici măcar ținutele sumare, nu justifică violența verbală sau fizică. 

Prin campania #womenarenotobjects dorim să transmitem un mesaj clar: nimeni nu are dreptul să judece, să atingă sau să rănească o femeie, doar pentru că „nu e îmbrăcată corespunzător”. Am creat în prima etapă un afiș, bilingv, scurt și la obiect”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, președintele asociației, Arnold Izsák, spunând, în același timp, că ideea i-a venit pentru că a văzut „de prea multe ori femei criticate din cauza vestimentației”. 

Totodată, Arnold Izsák a punctat că implementarea campaniei va depinde de ajutorul comunității, în sensul că este nevoie de fonduri, dar și de voluntari. 

În funcție de aceste resurse, campania ar putea fi extinsă și la alte acțiuni, nu doar la tipărirea și prezentarea, în spații publice, a celor 200 de afișe deja planificate. 

Între timp, organizația a realizat și un studiu pe 125 de fete cu vârste între 14 și 25 de ani, prin care s-a dorit aflarea opiniei tinerelor, dar și cum se raportează ele la femei care se îmbracă mai sumar. După prelucrarea răspunsurilor, asociația va prezenta și rezultatele sondajului. 

Asociaţia Izsák Művek s-a înființat în aprilie 2017, cu scopul de a ajuta persoanele nevoiașe. Activitatea principală este cea de strângere de alimente greu perisabile şi împărţirea acestora în partneriat cu diferite organizații din județul Covasna. Periodic, asociația organizează și alte activităţi, campanii (concursuri pentru elevi, campanii sociale sau de prevenţie, în diferite domenii). 

Cei care doresc să sprijine proiectul, o pot face accesând site-ul https://izsak.ro/, pe campania „#womenarenotobjects”, unde sunt disponibile toate detaliile despre campanie și contul unde se pot face donații. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.