SOCIAL 4 mai 2023

Exemplu pentru cei mici: donare de sânge la Grădinița „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 4581 vizualizări

Ziua Porților Deschise va fi un prilej de a face fapte bune

Grădinița cu Program Prelungit „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe găzduiește o nouă campanie de recoltare de sânge cu ocazia Zilei Porților Deschise. Evenimentul are loc miercuri, 10 mai, între orele 09:00 și 14:00.

Evenimentul a fost prezentat pe pagina de Facebook a Spitalului Județean „Fogolyán Kristóf”, dar și pe site-ul grădiniței. 

„Pentru o persoană aflată pe patul de spital, fiecare picătură contează în lupta pentru viață. Ajută-ne să îi putem salva pe cei care depind de sânge! Grădinița cu Program Prelungit «Benedek Elek» din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Covasna și Spitalul Judeţean de Urgență «Dr. Fogolyán Kristóf», organizează în data de 10 mai (miercuri), între orele 09:00 - 14:00, «Porți deschise cu o faptă bună». În această zi, părinții vor avea ocazia să viziteze grădinița şi grupa pe care o frecventează copiii lor, și vor putea dona sânge în sala de sport care va fi amenajată special în acest sens, recoltarea fiind făcută de o echipă a Centrului de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe”, se arată pe pagina Spitalului Județean. 

Aceeași sursă mai arată că la acțiune sunt așteptați atât părinții, cât și prietenii, rudele sau cunoștințele lor. 

„În plus, e o ocazie bună să îi dai un exemplu copilului tău, astfel încât, atunci când va crește, va ști cât de nobil și important este să donezi periodic sânge. Iar dacă argumentele de mai sus nu au fost suficiente ca să te convingă, îți spunem și că: donatorii de sânge salvează vieți, iar noi îi considerăm eroi! Donatorii de sânge sunt mai sănătoși! Donatorii de sânge beneficiază de un set de analize gratuite! Dacă ai peste 18 ani, minimum 55 kg și o stare de sănătate bună (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele două săptămâni), vino și tu! Ajutorul e în sângele tău!”, mai transmit reprezentanții SJU Covasna. 

Astfel de acțiuni au avut loc și în anii trecuți și s-au bucurat de popularitate. Zeci de persoane au dat curs invitației de a deveni exemple de dăruire. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.