SOCIAL 25 mai 2023

Excursii de peste 30.000 de lei, pentru elevii din județul Covasna

de Daniela Luca | 973 vizualizări

Fundația Comunitară Covasna a derulat și în acest an programul de sponsorizare „Mai mult decât un loc pe hartă”, destinat elevilor din județ. Astfel, un număr de 39 de proiecte au primit sponsorizare prin care se organizează excursii de o zi în județul Covasna. În total, 1.552 de elevi din tot județul se vor bucura de această ocazie.

Proiectele au fost depuse din 12 zone rurale și din cinci orașe din județ, spun reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.

„Au sosit foarte multe aplicații. În total 51. A fost un număr record, cel mai mare din ultimii ani, așa că a trebuit să mărim fondul de program. Am solicitat suport financiar de la Bertis. La prima reacție au acceptat așa că am reușit în sfârșit să creștem valoarea fondului la 30.000 de lei, mai exact 30.370 de lei. Am reușit să finanțăm astfel 39 de excursii din 27 de instituții de învățământ, pentru 1.552 de elevi și 116 însoțitori/pedagogi. Majoritatea aplicațiilor au fost bune, au fost programe bine planificate, însă au fost și patru care au fost eliminate deja în prima fază a evaluării. (...) Am luat în calcul și numărul de copii, pentru că ne doream ca un număr cât mai mare de elevi să beneficieze de program. Excursiile au început deja din luna aprilie”, ne-a spus directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Zona Covasnei, Târgu Secuiesc și Baraolt/Vârghis sunt, conform acesteia, cele mai populare destinații alese.

Fiecare proiect declarat eligibil a obținut o finanţare cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, iar banii sunt folosiţi pentru decontarea cheltuielilor de drum, respectiv combustibil, bilete de tren şi autobuz.

Programul „Mai mult decât un loc pe hartă” a fost lansat în anul 2013 pentru ca elevii covăsneni să aibă oportunitatea de a cunoaște județul și de a vizita obiective turistice, culturale sau istorice.

Anul trecut, prin acest program, un număr de 1.258 de copii au vizitat cele mai interesante destinații ale județului Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.