SOCIAL 20 februarie 2021

(Update) Europol: Familie rătăcită în pădurea din zona Comandău, salvată de doi polițiști

de Iulia Drăghici - Taraș | 3454 vizualizări

 

Știrea inițială: O mamă și doi copii, care s-au rătăcit în zona din pădurea Comandău, au fost găsiți și salvați de doi polițiști care asigurau măsuri de ordine la raliul organizat în comună. Evenimentul cu final fericit a fost împărtășit sâmbătă, pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol. Din informațiile IPJ Covasna, întâmplarea s-a petrecut vineri, în jurul orei 15:30. 

„Ziua și fapta bună!

O familie de turiști a fost salvată din zăpezi de doi tineri polițiști inimoși.

Agenții de poliție Toader Cosmin și Lucaci Paul, de la Secția 3 Poliție Rurală Covasna, asigurau măsuri de ordine la un raliu organizat în Comuna Comandău.

Dispecerul i-a anunțat să se deplaseze rapid într-o zona aflată la circa 15 km de ei, în pădure, unde o familie s-a pierdut prin zăpezi. Au plecat în drumeție cu mașina, au coborât să se bucure de zăpadă și s-au rătăcit.

Știind că zona e populată cu multe familii de urși și că după lăsarea serii șansele de supraviețuire sunt mici, agenții de poliție au plecat în grabă spre locul indicat.

Au găsit un tânăr care le-a zis că a căutat o zonă cu semnal pentru a suna la 112 și că mama și sora lui, care se aflau în stare de panică, sunt în apropiere.

Mama și cei doi copii au fost duși într-o zonă sigură.

Polițiștii i-au ajutat să scoată din nămeți mașina familiei.

Într-un final, au ajuns teferi la domiciliul lor.

Felicitări colegilor noștri.

Ne mândrim cu ei!”, se arată în postarea publicată sâmbătă, 20 februarie. 

UPDATE: „La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii covăsneni au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că o familie a rămas blocată într-o zonă necunoscută din proximitatea localității Comandău, întrucât autoturismul cu care se deplasau a rămas înzăpezit ulterior defectându-se. 

În baza sesizării, în cel mai scurt timp, doi polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Covasna, care se aflau în misiune în zonă, asigurând măsuri de ordine publică cu ocazia organizării raliului Winter Rally Covasna, au plecat în căutarea familiei.

Polițiști au identificat o femeie și doi copii un băiat, de 15 ani și sora lui de 11 ani. Cei doi polițiști i-au luat în mașină pe cei trei și împreună s-au deplasat în locul în care se afla autoturismul și soțul femeii.  Polițiștii au sprijinit familia cu ajutorul unui localnic să repună autoturismul pe drum acesta fiind tractat în localitate pentru reparații.

Familia a fost transportată în siguranță la cabana unde erau cazați”, a informat sâmbătă și IPJ Covasna. 

Sursa foto: Facebook/ Sindicatul Europol. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.