SOCIAL 6 decembrie 2019

Elevii din județul Covasna s-au bucurat de excursii de peste 26.000 de lei

de Daniela Luca | 1325 vizualizări

Programul va continua și anul viitor 

Peste 1.460 de elevi din județul Covasna au vizitat cele mai interesante destinații din județ în cadrul programului de sponsorizare „Mai mult decât un loc pe hartă”, derulat de Fundația Comunitară Covasna pentru al cincilea an consecutiv. Activitățile s-au desfășurat în lunile octombrie și noiembrie. 

În urma concursului de proiecte pentru programul de sponsorizare „Mai mult decât un loc pe hartă”, 23 de excursii au fost finanțate de Fundația Comunitară Covasna. Pe parcursul acestor activități, un număr de 1.466 de elevi de la școlile din județ au socializat, și-au consolidat cunoștințele de geografie și istorie și au cunoscut obiectivelor turistice din zonă. Copiii au fost coordonați de peste 60 de pedagogi.  

Reprezentanții Fundației spun că acest program este foarte apreciat atât de elevi, cât și de profesorii lor. 

„Am primit deja rapoartele. Participanții au fost satisfăcuți, elevii au fost bucuroși. Profesorii și ei încântați de rezultate. Am primit feedbackuri pozitive, poze frumoase. Programul s-a realizat cu succes. Un alt lucru pozitiv în derularea programului a fost și faptul că am avut un număr mare de aplicanți noi, cei care nu au primit finanțare până acum. Cele mai multe excursii s-au desfășurat în partea de nord a județului. E un program foarte populari, așa că în fiecare an vor am strânge fonduri pentru el, pe lână fondurile proprii”, ne-a spus directorul Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Printre cele mai populare destinații se numără ruta Chiuruș, Zăbala, Ghelința, Covasna, Târgu Secuiesc, urmată de zona Baraolt. 

Excursiile au costat în total 26.500 de lei, dintre care circa 20.000 de lei au provenit din un fond asigurat de Fundație, iar restul de banilor au fost colectați în cadrul Licitației Civile. 

Programul „Mai mult decât un loc pe hartă” a fost lansat în anul 2013 pentru ca elevii covăsneni să aibă oportunitatea de a cunoaște județul și de a vizita obiective turistice, culturale sau istorice. În 2018 fost depuse un număr de 41 de proiecte, dintre care 27 au obținut finanțare. 

Sursă foto: Facebook/Háromszéki Közösségi Alapítvány, Covasna Community Foundation. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.