SOCIAL 23 noiembrie 2020

Educatoarele din Sfântu Gheorghe pot solicita de la Primărie bani pentru laptopuri

de Daniela Luca | 1316 vizualizări

Programul s-a extins și poate fi accesat și de cadrele didactice din învățământul preșcolar 

După ce peste 700 de profesori din Sfântu Gheorghe s-au înscris în programul de interes local „Sprijinirea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Sfântu Gheorghe”, a venit și rândul educatorilor. Aceștia pot solicita de la autoritățile locale suma de 1.500 de lei pentru achiziționarea unui laptop sau a unei tablete. Și familiile din reședința de județ care posedă carduri pentru familiile numeroase pot beneficia de acest sprijin. 

„Educatoarele au nevoie de aceste echipamente, nu pentru a comunica cu copiii, ci pentru a comunica cu părinții lor. Inițial nu i-am inclus în acest program pentru că am considerat că oricum nu se va pune problema ca preșcolarii să participe la învățământ online, în sensul în care să fie nevoie să comunice copiii cu educatoarele, însă pe bună dreptate, fiind acest tip de învățământ online, și educatoarele au nevoie de echipament pentru a putea comunica cu părinții copiilor și atunci tot astăzi vom extinde acest program și pentru educatoare. Deci vor putea beneficia și ele de acest sprijin de 1.500 de lei de la primărie”, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Înscrierile se desfășoară până pe 27 noiembrie, ora 15:00, la Compartimentul Relații cu Publicul, Informații, Registratură, iar cererile tipizate pot fi accesate pe site-ul primăriei -sfantugheorgheinfo.ro sau AICI. 

În urma afișării listei, persoanele declarate eligibile vor putea achiziționa dispozitive electronice tip laptop/tabletă până în data de 15 decembrie, se arată în proiectul de hotărâre. 

Educatorii trebuie să declare în cerere că nu au beneficiat în ultimii cinci ani de aceeași categorie de facilitate din cadrul altui program. Totodată, aceștia se angajează să desfășoare activitatea didactică în sistemul de învățământ preuniversitar de stat din Sfântu Gheorghe cel puțin în anul școlar 2020-2021, se mai arată în proiect.

În cazul în care beneficiarul dorește să achiziționeze un laptop care depășește valoarea acordată, acesta va suporta diferența de preț.

Și părinții care dețin cardurile emise de municipalitate vor putea solicita un sprijin financiar în valoare de 1.500 de lei pentru achiziționarea dispozitivelor electronice pentru fiecare copil care face școala online.  

De anul trecut și până în prezent Primăria Sfântu Gheorghe a emis 733 de carduri pentru 164 de familii numeroase din reședința de județ, au precizat autoritățile locale.

În ceea ce privește sprijinul similar acordat profesorilor, în luna septembrie, peste 700 de dascăli din reședința de județ au beneficiat de sume a câte 1.500 de lei pentru achiziționarea laptopurilor.   

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.