SOCIAL 10 decembrie 2019

„ECOU” și o cafenea din Sfântu Gheorghe, într-o campanie de suflet

de Daniela Luca | 2613 vizualizări

Acțiunea face parte din cadrul celei de-a XIV-a ediții a Poveștii din Ajun

Asociația de Tineret „ECOU” și cafeneaua Coffee No1 din Sfântu Gheorghe strâng ajutoare pentru copiii nevoiși cărora vor să le facă o bucurie de sărbători. Ei apelează la toți cei care își doresc să întindă o mână de ajutor micuților lipsiți de dragostea părintească. În ultima zi a campaniei de caritate „Dăruiește un zâmbet!”, pe 21 decembrie, artiștii locali vor susține un concert tematic la Coffee No1, iar banii strânși din vânzarea de bilete vor fi donați. 

Anul acesta, în cadrul ediției cu numărul XIV a Poveștii din Ajun, voluntarii de la „ECOU”, alături de Coffee No1 s-au gândit la copiii la care Moș Crăciun ajunge mai greu. 

Cei care vor să dăruiască un strop din bucuria Crăciunului și să îndeplinească un vis copiilor fără părinți din Sfântu Gheorghe, pot dona haine sau jucării la cafeneaua Coffee No1 (Strada 1 Decembrie 1918, nr. 3).

Totodată, la cafenea se găsește și o urnă specială pentru donații. Banii se pot depune și în contul Asociației de Tineret „ECOU” deschis la CEC Bank - RO38CECECV0143RON0185620 cu precizarea „Dăruiește un zâmbet!”.

„Haideți să fim noi toți Secret Santa pentru acei copii”

În ultima zi a campaniei de caritate „Dăruiește un zâmbet!”, pe 21 decembrie, de la ora 21:00, artistele locale Diana-Maria Logofătu și Maria Andras vor susține un concert tematic la Coffee No1. Toți banii strânși din vânzarea biletelor care vor costa 10 lei, vor fi de asemenea donați, spun organizatorii. 

Rezervările se pot face la numărul de telefon 0758 839 627. 

„Ideea a venit de la prietenii din Coffee No1, de la Iustin, iar orice ocazie de a face un bine este cu drag îmbrățișată de noi, pentru că încercăm ca toată lumea să fie fericită, mai ales în perioada sărbătorilor. Totdeauna ne gândim la cadouri pentru familie pentru prieteni pentru colegi, haideți anul ăsta să ne gândim și la copiii care nu au posibilități materiale la fel ca noi. Din puținul nostru putem să facem mult pentru ei. Să ne ajutăm reciproc este cel mai frumos lucru! Haideți ca Secret Santa de anul acesta de la muncă sau din grupul de prieteni să nu fie doar între colegi, să fim noi toți Secret Santa pentru acei copii”, ne-a spus coordonatorul voluntarilor de la „ECOU”, Bogdan Todoran. 

Spiridușii „ECOU” aduc din nou spiritul sărbătorilor de iarnă 

Tot în cadrul Poveștii din Ajun, voluntarii vor continua Caravana care a devenit o tradiție frumoasă a Asociației de Tineret. Ei vor pregăti și în acest an ateliere de creație cu elevii din ciclul primar de la școlile din oraș, vor face o vizită-cadou la Muzeul Carpaților Răsăriteni pentru elevii participanți și vor împodobi bradul de Crăciun cu elevii din Vâlcele și Araci. 

Totodată, voluntarii vor merge în grădinițele din Sfântu Gheorghe unde vor cânta colinde și le vor face surprize celor mici. 

De-a lungul anilor, Povestea din Ajun a adus publicului din Sfântu Gheorghe piese de teatru, concerte folk, rock, gospel și jazz, dar și cea mai importantă campanie de strângere de jucării pentru copiii nevoiași din județ. De asemenea, în fiecare an, tinerii voluntari au sărbătorit Crăciunul alături de copiii din ciclul primar și din grădinițe, prin Turneul de Colinde și prin Caravana PDA. Unul dintre cele mai memorabile  momente ale Poveștii din Ajun de anul trecut a fost concertul folk de excepție, semnat de Emeric Imre. Artistul a reușit să topească atunci inimile covăsnenilor cu melodiile lui, iar publicul a cântat la final în unison versurile melodiei „Nebun de Alb”. 

ARCON este partenerul evenimentelor din cadrul Poveștii de Ajun, iar sponsorizarea vine din partea Tricomserv.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.