SOCIAL 7 februarie 2019

Două cazuri de gripă confirmate în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 995 vizualizări

Situația încă nu este periculoasă, însă ar putea deveni

Chiar dacă la nivel național, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de gripă, situația în județul Covasna nu este încă gravă, însă ar putea deveni pentru că virusul este prezent și aici, spun specialiștii. Deocamdată doar două cazuri de gripă au fost confirmate.

Alte două persoane bănuite că ar avea gripă au fost testate, însă rezultatele au arătat contrariul. Între timp, un băiețel în vârstă de numai doi ani din județul Covasna a decedat luni într-un spital din București. Acesta fusese internat din alte motive medicale, pentru a trata anumite malformații, însă a contractat virusul gripal care i-a fost fatal.

„La noi în județ e bine, dar pe țară situația e mai gravă. (...) Având în vedere că există deja două cazuri cu rezultate pozitive, e clar că virusul este prezent și aici. (...) Nu e o evoluție specifică unei epidemii, dar nu putem știi ce se va întâmpla”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, epidemiologul de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Sánta Ferenc.

În ceea ce privește virozele, la nivel județean sunt confirmate aproximativ 2.600 de cazuri, însă numărul nu este diferit față de aceeași perioadă a anului trecut.

Recomandările specialiștilor rămân aceleași: vaccinare și protecție.

„Specialiștii de la nivel central spun că vaccinarea are încă sens este încă sens, mai ales în cazul persoanelor cu boli cronice, personalului medical sau persoanelor aflate la risc”, ne-a mai spus epidemiologul Sánta Ferenc, care a precizat că spălatul mâinilor cu apă și săpun este obligatoriu, dar că și soluțiile dezinfectante din comerț sunt utile pentru curățenia spațiilor, pentru că virusul devine rezistent abia după ce parazitează corpul uman, nu și înainte.

La nivel național, 87 de persoane au murit din cauza gripei în sezonul 2018/2019.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.