SOCIAL 13 aprilie 2021

Dosar penal pentru încredințarea mașinii unei tinere de 18 ani care nu avea permis de conducere

de Daniela Luca | 6677 vizualizări

A fost sancționată și tânăra care se afla la volanul autovehiculului 

O tânără în vârstă de 18 de ani este cercetată de polițiști din cadrul Poliției Orașului Întorsura Buzăului după ce a fost prinsă la volanul unui autoturism, în localitatea Sărămaș, deși nu deținea permis de conducere. Probleme are acum și tânărul de 23 de ani care i-a încredințat mașina. Din fericire, aceștia au fost depistați în trafic înainte de a se produce vreun eveniment rutier.

„La data de 09.04.2021, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Întorsura Buzăului, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ 121A, pe raza localității Sărămaș.

În persoana conducătorului auto a fost identificată o tânără în vârstă de 18 de ani, iar la solicitarea documentelor, aceasta  a declarat că nu este posesor de permis de conducere aspect confirmat de verificările efectuate de polițiști”, transmite IPJ Covasna. 

Pe scaunul din dreapta față se afla deținătorul mașinii, în calitate de pasager. Tânărul de 23 de ani a declarat că i-a încredințat autoturismul tinerei pentru a se obișnui să conducă, urmând ca ulterior aceasta să urmeze școala auto, se arată în comunicatul trimis de oamenii legii.  

Polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea autoturismului unei persoane fără permis de conducere.

„În contextul cazului prezentat precizăm că persoanele care nu dețin permis de conducere nu au dobândit calitățile necesare și experiența corespunzătoare conducerii autoturismelor pe drumurile publice, pe cale de consecință, riscul de a fi implicați în evenimente rutiere crește considerabil. 

Astfel, există un risc major atât cu privire la viața și integritatea corporală a persoanei care se expune în acest mod, cât și pentru alți participanți la trafic sau pasageri.

Încredințarea unui autoturism spre a fi condus de către o persoană care nu deține permis de conducere este un act lipsit de responsabilitate care facilitează apariția acestor pericole, fiind în consecință incriminat de legea penală”, arată IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.