SOCIAL 29 martie 2018

Donații de 28.300 de lei la Licitația Civilă din Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 846 vizualizări

Implicarea cetățenilor i-a surprins plăcut și anul acesta pe organizatorii evenimentului

Bilanțul Licitației Civilă din Târgu Secuiesc, desfășurată luni, 26 martie, la Casa de Cultură Vigadó din municipiul covăsnean, le-a depășit și anul acesta așteptările organizatorilor. A doua ediție a evenimentului organizat de Fundația Comunitară Covasna și Fundația Wegener Pro Sanitate, a strâns donații în valoare de 28.300 de lei.

La eveniment au participat 125 de persoane care s-au implicat financiar în susținerea celor trei proiecte propuse de organizatori.

„Programul a decurs fără probleme, la un înalt nivel, datorită bunei organizări și a entuziasmului participanților. Așa au apărut și rezultatele: 28 300 lei oferiți în total, depășind cu mult suma țintă de 3000 de lei, astfel: Creație în spațiu/Asociația CsomóPont – 8750 lei; Tabără Internațională de Ceramică Tg. Secuiesc/KreaKids Studio – 10.050 lei; Marcă înregistrată/Asociația Pro Pectus – 9.500 lei. Au fost foarte multe oferte individuale de 50, 100 lei, dar au fost și donații individuale de 500 lei pe proiect, care adunate au fost în valoare 13.100 lei, iar sprijinul celor 13 firme și asociații a fost în valoare de 15.200 lei. Sumele cele mai mari au fost oferite de: Nexxon SRL - 4000 lei, Zarah Moden - 4000 lei, Elen Instal SRL - 2000 lei, Agrowest BMB SRL - 1600 lei, Székely Zsolt - 1100 lei, Biofarm SRL - 1000 lei”, arată un comunicat de presă al Fundației Comunitare Covasna.

Suma strânsă mi-a depășit așteptările, a fost o surpriză plăcută. Mă bucură faptul că foarte mulți oameni consideră importantă diagnosticarea timpurie/ dezvoltarea timpurie. Sprijinul moral și material pe care am primit din partea participanților la Licitație demonstrează că ceea ce ne-am propus e drumul cel bun, și ne îndeamnă să ne gândim mai departe. Sunt foarte recunoscătoare tuturor participanților”, ne-a declarat reprezentanta Asociației Pro Pectus, Sütö Mária Rita.

Mai mult, alte patru dintre cele 21 de proiecte trimise au fost de asemenea finanțate prin acordarea de premii speciale.

„Astfel Asociația Wegener Pro Sanitate a acordat două premii a câte 2.000 lei fiecare Asociației Tineretului din Tg. Secuiesc (KVISZ) și Asociației Culturale Céhmesterek Unokái. Fundația Comunitară Covasna a premiat formația Perkő Néptáncegyüttes cu 2.000 lei, iar Clubul Rotary din Târgu Secuiesc a premiat Asociația Culturală Esztelnekért cu 1.400 lei”, arată Fundația Comunitară Covasna.

La prima ediție a Licitației Civile din Târgu Secuiesc de anul trecut s-au strâns 27.500 de lei, iar banii au ajuns la cele trei proiecte selectate, astfel: programul de povești – 6.850 lei (Asociația Antanténusz), cursuri de pregătire pentru prim ajutor – 10.600 lei (Asociația Salvatore), realizarea locului de joacă pentru căței – 8.250 lei (Asociația Benji).

Licitația Civilă a fost inițiată în urmă cu 5 ani la Sfântu Gheorghe.

Sursă foto: Facebook/Wegener Pro Sanitate

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.