SOCIAL 30 octombrie 2020

Dispozitive electronice pentru familiile numeroase din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1537 vizualizări

Părinții vor putea solicita câte 1.500 de lei pentru fiecare copil care face școala online 

Programul inițiat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe pentru susținerea familiilor cu minim trei copii cu domiciliul sau reședința în Sfântu Gheorghe va fi extins. Astfel, părinții care dețin cardurile emise de municipalitate vor putea solicita un sprijin financiar în valoare de 1.500 de lei pentru achiziționarea dispozitivelor electronice pentru fiecare copil care face școala online. 

„Având în vedere situația în care ne aflăm cu această pandemie și consecințele în ceea ce privește educația copiilor și faptul că practic acești copii trebuie să stea acasă și să învețe online, este extrem de dificil pentru familiile cu mulți copii să ofere calculatoare. De foarte multe ori vorbim despre cursuri concomitente. Dacă ai trei, patru copii este un efort financiar foarte mare pentru familie, de aceea așa cum am oferit 1.500 de lei pentru profesori pentru a-și achiziționa laptopuri, la fel vom proceda și în cazul acestor familii. (...) Nu va fi limitat, deci dacă o familie care are mai mulți copii în sistemul de învățământ, pentru că evident pot fi și copii de doi ani și atunci nu se pune problema să aibă nevoie de aceste tablete, dar dacă sunt copii care sunt în învățământul online, atunci nu vrem să limităm numărul acestor tablete la o familie. Dacă au șapte copii din care patru sunt în acest sistem online, atunci dăm pentru patru copii acest sprijin”, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád. 

Conform acestuia, programul va intra vineri în dezbatere publică, după care va fi votat în Consiliul Local. Acesta va fi lansat, cel mai probabil, peste două săptămâni, a mai spus edilul. 

De anul trecut și până în prezent Primăria Sfântu Gheorghe a emis 733 de carduri pentru 164 de familii numeroase din reședința de județ. 

Cardurile sunt acordate în baza unui program multianual inițiat de autoritățile locale și are ca scop sprijinirea familiilor cu cel puțin trei copii, stimularea creșterii natalității și promovarea unui stil de viață sănătos. 

Începând de anul trecut, familiile care au minim trei copii beneficiază de abonamente gratuite în parcările publice din municipiu și de 75% reducere la serviciile și programele oferite de instituțiile publice din subordinea Primăriei, respectiv la teatru, cinema, casă de cultură, patinoar, piscină, ștrand, pârtia de schi și baza de agrement de la Șugaș Băi. 

În ceea ce privește sprijinul similar acordat profesorilor, luna trecută, peste 700 de dascăli din reședința de județ au beneficiat de sume a câte 1.500 de lei pentru achiziționarea laptopurilor.  

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.