SOCIAL 25 iunie 2018

De ce solicită Antal Árpád cetățenilor să îl denunțe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1343 vizualizări

„Dacă există înțelegeri între două sau mai multe firme cu privire la salarii, asta este infracțiune”, spune edilul

În ideea de a dezminți una dintre „legendele urbane” privind acțiunile primarului, Antal Árpád le cere celor care au informații și probe că s-ar fi înțeles cu marile firme din oraș să mențină salariile cât mai mici pentru cetățenii din Sfântu Gheorghe să meargă de îndată la autorități să îl denunțe.

„Există o legendă urbană cum că primarul s-ar fi înțeles cu firmele să nu crească salariile. În primul rând, vreau să spun foarte clar la toată lumea: dacă există înțelegeri între două sau mai multe firme cu privire la salarii, asta este infracțiune. Oricine are cunoștință în această țară sau în acest oraș că cineva s-ar fi înțeles la cuantumul salariilor date pentru oameni, să meargă și să facă denunț, pentru că este infracțiune. Să facă denunț împotriva mea, dacă are informații că eu am participat la vreo discuție în acest sens sau să facă denunț împotriva celor despre care știu că s-au aflat la o masă unde s-au înțeles. Este infracțiune! Eu, cu siguranță îmi doresc ca firmele din Sfântu Gherghe să dea salarii mari pentru oamenii din Sfântu Gheorghe, nu să dea salarii mici”, a declarat primarul Antal Árpád, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a subliniat totodată în același context că problema care îi ține departe de Sfântu Gheorghe pe investitori nu e neapărat lipsa infrastructurii, vorbind aici despre Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, ci lipsa forței de muncă. Primarul a mai amintit și că rata șomajului în Sfântu Gheorghe este mică (1024 de persoane în luna mai, potrivit AJOFM Covasna), există aproximativ 10 asistați social, dar și că problema lipsei forței de muncă nu este una a municipiului Sfântu Gheorghe sau a județului Covasna, ci este o problemă națională, chiar europeană.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.