SOCIAL 7 ianuarie 2022

David şi Nora, cele mai populare nume date copiilor născuţi în 2021 la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 959 vizualizări

Peste 1.000 de copii s-au născut anul trecut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, iar cele mai populare nume date acestora au fost David şi Nora.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sfântu Gheorghe, cele mai multe naşteri au avut loc în luna mai, iar cele mai puţine în aprilie.

„Statistica Serviciului Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe pe anul 2021 ne indică faptul că numărul copiilor născuţi anul trecut, cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, se ridică la 402. Numărul este în scădere faţă de anul 2020, când se născuseră 420 de copii. Datorită faptului că Maternitatea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe a funcţionat în anul 2021 la capacitate normală, s-au înregistrat în total 1.088 de naşteri, cu aproape 344 mai multe decât în anul 2020, atunci când maternitatea a fost închisă mai multe luni din cauza pandemiei. Dintre cele 1.088 de naşteri, 369 sunt copii născuţi cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, iar 719 sunt copii înregistraţi la Sfântu Gheorghe, dar cu domiciliul în alte localităţi, în timp ce 33 de copii din oraş s-au născut în alte localităţi. Numărul naşterilor a fost cel mai mare în luna mai - 156, iar cel mai mic în luna aprilie - 106 copii născuţi”, se arată într-un comunicat postat joi pe pagina de internet a Primăriei.

David, Nora, Abel, Akos şi Lara s-au numărat printre numele preferate de părinţi.

„În ceea ce priveşte cele mai folosite prenume pentru băieţi, singure sau în combinaţie cu alte prenume, David a fost folosit de 9 ori pe parcursul anului trecut, urmat de Abel şi Akos, folosite fiecare de câte 7 ori. În cazul fetiţelor, prenumele Nora este cel mai întâlnit, fiind folosit de 7 ori, urmat de Lara de 5 ori, au precizat reprezentanţii Primăriei.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a realizat un colaj fotografic cu o parte dintre copiii născuţi aici anul trecut, pe care l-a postat pe pagina de Facebook, anunţând că instituţia va continua şi în acest an colaborarea cu o echipă de fotografi care realizează sesiuni foto pentru nou-născuţi.

Începând din luna iunie a anului trecut, toate mămicile care nasc la Maternitatea Spitalului din Sfântu Gheorghe primesc gratuit câte o fotografie cadou cu bebeluşul, pe care sunt consemnate data şi ora naşterii, respectiv greutatea şi mărimea avute la naştere.

„Parteneriatul nostru continuă şi în acest an. Mămicile care doresc o fotografie profesionistă cu bebeluşul lor pot solicita acest lucru la spital, prima poză fiind gratuită pentru toţi nou-născuţii, iar cei care doresc pot solicita o sesiune foto suplimentară”, au informat reprezentanţii spitalului pe pagina de socializare.

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.