SOCIAL 9 octombrie 2019

Curățenie generală la cariera din Őrkő

de Daniela Luca | 1396 vizualizări

Cetățenii din Sfântu Gheorghe sunt invitați să participe la acțiunea Cleanup 3 

Asociația Grup de Acțiune Locală (GAL) SEPSI și partenerii săi organizează joi, 10 octombrie, o nouă acțiune comună de curățenie la cariera de piatră din zona Őrkő și împrejurimile acesteia. De data aceasta, inițiativa a venit chiar din partea comunității de romi din zonă, spun organizatorii. Sunt așteptați să li se alăture cât mai mulți covăsneni pentru a reduce, pe cât posibil, cantitatea de gunoaie aruncate necorespunzător.

Persoanele interesate să facă parte din acțiune se vor întâlni joi, 10 octombrie, de la ora 15:00, la Casa Albă din cartierul Őrkő. Acestea vor primi lopeți, greble, containere, pungi și mănuși, cafea și apă. Voluntarilor li se vor alătura ca de fiecare dată și localnicii din cartier, iar gunoiul va fi colectat în mod selectiv. 

 „Nu ne propunem să facem ceva mai mult decât am făcut până acum. Ideea de bază e aceeași. Am dori ca pe termen lung fiecare ediție să fie o inițiativă care vine din partea comunității de acolo. Acesta e obiectivul nostru. La primele ediții am avut în jur de 25-30 de persoane din Őrkő și sperăm cu fiecare ediție să fie și mai mulți. De aceea am organizat după amiază ca să poată ajunge și cei care muncesc. Mi s-a părut fain că la prima și a doua ediție au venit  foarte mulți copii. Eu cred că este vorba de orașul nostru și cred că a curăța teritoriului este o responsabilitate comună, dar nu numai curățarea, ci și orice se întâmplă în oraș e o responsabilitate a tuturor cetățenilor. Pe de altă parte pe plan emoțional mi-aș dori ca locuitorii orașului să se cunoască puțin mai bine cu comunitatea de la Őrkő. Vrem să mergem acolo cât de des putem ca să avem o relație de încredere cu ei”, ne-a spus unul dintre organizatori, Veres-Nagy Tímea.

Prima acțiune, Cleanup 1, a durat două zile și avut lor în luna aprilie. Atunci peste 70 de voluntari au reușit să adune aproape 20 de metri cubi de gunoi, iar în cadrul celei de-a doua ediții, organizată în luna iunie, cei peste 20 de voluntari au adunat aproximativ opt metri cubi de deșeuri.

„Rezultatele se vor vedea în timp. Ediția asta a fost cerută de comunitate. Ei au venit și ne-au întrebat când organizăm că vor să venim. Deja oamenii au început să priceapă că un mediu curat este mai plăcut pentru toată lumea, și, deși pot părea schimbări minore, sunt niște pași importanți pentru noi”, a mai precizat  Veres-Nagy Tímea.

Asociația Amenkha, Serviciul de Ajutor Maltez, Woodview Movement, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Tega S.A. se numără printre partenerii care s-au alăturat inițiativei. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.