SOCIAL 6 iunie 2019

Cum vor autoritățile să salveze, cu fonduri europene, familiile sărace din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 712 vizualizări

Bugetul proiectului este de 100.000 de euro

Familiile din județul Covasna aflate în situația de a le fi luați copiii în plasament din cauza condițiilor de trai vor putea beneficia de fonduri pentru reamenajarea sau cumpărarea de locuințe, anunță Consiliul Județean. Posibilitatea se datorează unui proiect european accesat prin axa POCU, de autoritățile județene și fundația bucureșteană Sera.  

Bugetul programului „Menținerea copilului în familie sau reîntregirea familiilor”, care este deja în desfășurare, este de 100.000 de euro.

„Este vorba despre reamenajarea de locuințe pentru familii mari. Aș vrea să evidențiez aici un caz la Ozun, unde o familie cu 10 copii a avut o situație precară în ceea ce privește locuința și noi am putut da o mână de ajutor. Am modificat în ultima ședință acest program în sensul că am prelungit termenul până la 31 decembrie și am inclus și posibilitatea achiziționării unor imobile pentru locuințe sociale, pentru familii mari, unde avem posibilitatea să reîntregim sau să ținem în întregime familia, pentru că dacă situația financiară și socială a familiei este dificilă, atunci trebuie să luăm copiii în plasament. Țelul nostru este unde se poate salva familia, să salvăm familia. Dacă trebuie să punem puțini bani să renovăm, să construim, să ajutăm, atunci cu siguranță o vom face. Și pentru copii cel mai bun trai e cel în familie”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Un alt caz care va fi sprijinit prin acest proiect este de la Târgu Secuiesc, a spus Tamás Sándor, explicând totodată că este vorba despre o familie cu patru copii, unde soțul este zilier și soția casnică, iar casa în care aceștia locuiesc este un focar de infecție.

Din fondul de 100.000 de euro s-a folosit deja o parte din sumă, a mai spus liderul CJ. Totodată acesta a precizat că beneficiarii proiectului sunt aleși împreună cu Direcțiile Sociale din cadrul Primăriilor din județ.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.