SOCIAL 8 mai 2019

Cum sunt descurajate actele de vandalism în orașul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 915 vizualizări

Peste 20 de camere video veghează la siguranța cetățenilor și la protecția bunurilor publice

Un al treilea caz major de vandalism a fost soluționat de autoritățile din orașul Covasna, cu ajutorul camerelor de supraveghere video. Cel care a scos din pământ cei peste 20 de puieți de ienupăr recent plantați într-un parc din oraș s-a dovedit a fi un minor, care s-ar fi răzbunat pe decor din cauza unor probleme în dragoste. Primarul spune că în ciuda unor zvonuri critice din spațiul public, sistemul de supraveghere și-a dovedit pe deplin utilitatea în cazuri ca acesta.

Lucrătorii Poliției Stațiunii Covasna l-au identificat pe autorul actului de vandalism, de distrugere a avutului public, care în noaptea de 21/22 aprilie ac. a smuls din rădăcini un număr de 22 de puieți ienupăr recent plantați de către angajații primăriei de-a lungul aleii dintre Podul Puskás și str. Secuiască. Sper, ca momentele deloc plăcute ale anchetei penale demarate, sancțiunea care urmează a fi aplicată, plata despăgubirii se vor dovedi măsuri eficace pentru a-l readuce pe drumul cel bun pe tânărul nostru concetățean (minor) abandonat câteva clipe de autocontrol, bunul simț și luciditate. Conducerea poliției stațiunii a subliniat aspectul, că în identificarea autorului faptei antisociale un aport hotărâtor l-au avut înregistrările camerelor video amplasate de consiliul local pe domeniul public, respectiv imaginile camerelor aflate in proprietatea persoanelor fizice și juridice private din oraș”, a scris primarul Gyerő József luni seara pe pagina sa de Facebook.

Pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, edilul a mai precizat că „tânărul a recunoscut fapta și a fost pedepsit și de părintele său, în prezența căruia a fost audiat”.

Primarul a ținut să sublinieze și că descoperirea și tragerea la răspundere a autorului s-a putut face atât cu ajutorul cetățenilor care au oferit informații și imagini, dar și datorită sistemului de supraveghere video din oraș, criticat vehement de unii cetățeni.

 „Sunt eficiente aceste camere și faptul că am extins sistemul de supraveghere video în spațiul public ne-a ajutat. Au fost și păreri pro, dar și contra. Sunt și persoane care spun că se simt inconfortabil să fie urmărite, supravegheate tot timpul. Nu acesta este scopul nostru, ci ideea este că acest sistem de supraveghere este pentru protecție, prevenire, în primă fază și apoi pentru identificarea celor care comit fapte antisociale”, a explicat primarul Gyerő József.

Totodată, edilul covăsnean a spus că autoritățile, dar și unii locuitori ai orașului, și-ar dori chiar să extindă actualul sistem, format din peste 20 de camere de supraveghere, însă costurile mari de mentenanță vor permite, cel mai probabil, implementarea acestui plan abia de anul viitor.

Acesta este al treilea caz de vandalism făcut public de primarul orașului Covasna. Seria dezvăluirilor online a început la finele anului trecut, când edilul a împărtășit pe Facebook faptele în ideea de a îndemna cetățenii la introspecție și la a avea mai multă grijă de spațiile publice.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.