SOCIAL 13 decembrie 2022

Cum poți să le oferi un Crăciun mai fericit celor aproape 50 de copii orfani din Sfântu Gheorghe?

de Daniela Luca | 764 vizualizări

Campania caritabilă se derulează până pe 21 decembrie

Asociația Club Sportiv Viitorul Sfântu Gheorghe vrea să vină în ajutorul copiilor din casele familiale din reședința de județ și să le ofere de sărbători un motiv în plus de bucurie, astfel că a dat startul unei campanii caritabile, în colaborare cu Primăria. Cei care vor să se implice pot dona haine, rechizite, jucării sau bani, din care organizatorii vor să cumpere dulciuri. Bunurile pot fi duse la orice școală din Sfântu Gheorghe, dar și la Biroul de Tineret al Primăriei, până pe 21 decembrie. 

Campania caritabilă de strângere de donații „Crăciun darnic pentru copiii nevoiași” se adresează celor aproape 50 de beneficiari din casele familiale din Sfântu Gheorghe și este inițiată de Rapos Roland, antrenor la Clubul Sportiv Viitorul Sfântu Gheorghe și profesor de Educație Fizică și Sport. Bărbatul spune că a avut parte de o copilărie grea și și-a propus să îi ajute și el la rândul său pe cei crescuți fără dragostea părintească. 

„Ideea realizării acestei campanii caritabile de strângere a donațiilor a venit datorită faptului că provin dintr-o familie foarte săracă și cu o copilărie grea, locuind pe străzi, la fermă între vaci, în casă familială, cu multe momente de luptă pentru supraviețuire de pe o zi pe alta. Nu uit de unde m-a ridicat Dumnezeu. De multe ori, prin fundații pentru copii sau prin strângere de donații la școala gimnazială, am primit pachete cu haine, alimente, jucării, rechizite, și la rândul meu, cu ajutorul lui Dumnezeu, doresc să ajut cât mai mulți copii aflați în situații nefavorabile, grele, și încercați de viață. Pe lângă asta, iubesc copiii, îmi place să investesc în ei, pentru că fiecare copil este unic, special, valoros și cu un mare potențial de a crește și a se dezvolta într-o direcție bună”, ne-a spus Rapos Roland. 

Cei care vor să aducă haine, încălțăminte, jucării, rechizite, cărți de colorat sau orice ar aduce o bucurie celor din casele familiale o pot face până pe 21 decembrie, pentru că darurile vor ajunge la copii pe 22 decembrie, spun organizatorii. 

„Desigur, în funcție de volumul donațiilor, dacă se adună mai multe, atunci vom putea da nu doar copiilor din municipiul Sfântu Gheorghe, ci și altor copii din zonă care se află într-o situație grea”, a mai precizat Rapos Roland.

De asemenea, cei care vor să ajute prin donații bănești îi pot contacta pe organizatori pentru mai multe detalii. 

„Din suma adunată se dorește să fie făcut câte un pachet de minimum 10 produse (dulciuri) pentru a le da copiilor din acele case familiale. Vom face poză la bonul de cumpărături și vom trimite acelor firme sau persoane care au făcut donații prin bani, ca să vadă exact că donația este folosită pentru a ajuta și a oferi bucurie copiilor nevoiași. Știm că trăim zile mai grele, cu atâtea scumpiri, dar vă rog, dacă doriți și puteți, haideți să-i ajutăm pe acești copii”, a mai transmis Rapos Roland.

Unde puteți dona?

Conform acestuia, donațiile se fac la toate școlile din Sfântu Gheorghe și la sediul Biroului de Tineret al Primăriei, pe strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5.

Lista școlilor și adresele lor:

Şcoala Gimnazială „Ady Endre”, str. Armata Română nr. 25

Şcoala Gimnazială „Gödri Ferenc”, Aleea Elevilor nr. 1

Şcoala Gimnazială „Néri Szent Fülöp”, str. Váradi József nr. 92

Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan”, str. Lalelei nr. 1

Şcoala Gimnazială „Váradi József”, str. Benedek Elek nr. 20

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, str. Kós Károly nr. 22

Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, str. Kriza János nr. 1-3

Liceul de Arte „Plugor Sándor”, str. Kossuth Lajos nr. 15

Liceul Teologic Reformat, str. Gróf Mikó Imre nr. 1

Colegiul Naţional „Székely Mikó”, str. Gróf Mikó Imre nr. 1

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, Piaţa Libertăţii nr. 11

Liceul Tehnologic Economic şi Administrativ „Berde Áron”, str. Crângului nr. 30 

Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar”, str. Pescarilor nr. 35

Liceul Tehnologic „Kós Károly”, str. Pescarilor nr. 35 

Pentru alte detalii, organizatorul campaniei poate fi contactat la numărul de telefon 0746968867.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.