SOCIAL 2 iulie 2019

Cu fapta și cu gândul alături de cei în nevoie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1923 vizualizări

„Reuniunea Femeilor Ortodoxe” la un nou bilanț 

Asociația „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului a desfășurat sâmbătă, 29 iunie, la Catedrala din oraș, adunarea generală și darea de seamă în demersurile ajutorării celor aflați în nevoie. Bilanțul arată că în 2018 Asociația a îndreptat peste 8.400 de lei către semenii încercați de soartă, iar în 2019 suma prevăzută deja în acest demers trece de 8.000 de lei.  

Adunarea generală de sâmbătă a început cu binecuvântarea părintelui coordonator Ciprian Popica, după care a continuat cu un cuvânt în care s-a subliniat ideea centrală după care se călăuzește Asociația. 

Cu cât suntem mai buni și avem mai multă grijă unul de altul, cu atât Dumnezeu ne vede credința și ne ferește de rele. „Fiecare din noi e ajutat de celălalt în mod providențial” (Sf. Marcu Ascetul)”, și-a început discursul președintele asociației, preoteasa Maria Popica. 

În continuare, s-a prezentat Darea de seamă privind execuția bugetului de venituri și cheltuieli pe anul trecut, și a fost supusă la vot aprobarea acestuia. 

În 2018, „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” a ajutat cu burse lunare doi elevi (3.600 de lei în total), a dăruit 200 de pachete cadou pentru familiile cu mulți copii și bătrânii singuri cu ocazia Nașterii Domnului (1.200 de lei), a dăruit cărțile pentru premiere elevilor cu rezultate deosebite la învățătură (3.300 de lei) și a ajutat o femeie bolnavă de diabet cu suma de 300 de lei pentru susținerea tratamentului lunar. 

Pentru anul în curs, asociația filantropică și-a propus să ajute în continuare bursierii, a dăruit pachete cu ocazia Sărbătorilor Pascale (1.800 de lei), a ajutat o femeie bolnavă să susțină o operație de rinichi (500 de lei), a ajutat o altă bolnavă cu suma de 250 de lei pentru tratamentul lunar. De asemenea, va organiza pentru copiii de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” o excursie, cu sprijinul proiectului educațional „Copii educați – societate europeană, echilibrată și prosperă”, finanțat cu 2.000 de lei de către Consiliul Județean Covasna. 

În continuare, „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” își propune să acorde bursele de studii, precum și să ofere cărțile pentru premierea elevilor de la „Mihail Sadoveanu” cu rezultate deosebite la învățătură. 

În cadrul adunării generale de sâmbătă, s-au acordat diplome de merit pentru implicarea în  activitățile Asociației următoarelor doamne: Maria Tohănean, director economic la Primărie, Daniela Suciu, Cristina Mitrofan, Laura Mitrofan, Otilia Bularca, Rodica Bularca, Simona Drecea și Maria Manole.

De asemenea, alte 13 doamne au primit sâmbătă Deciziile de membru: Marilena Voicu, Mărioara Tutui, Elena Iagăr, Georgiana Larisa Kovacs, Eleonora Roșu, Ana Mădălina Potcovaru, Elena Șerban, Ioana Cosmina Suciu, Cecilia Cristina Muntean, Livia Calcea, Antoaneta Șerban, Mihaela Lăutar și Viorica Banciu.

În final, membrii asociației au sărbătorit cu o masă festiva la Așezământul Sfântul Nicolae de la Subsolul Catedralei.

Până în prezent, Asociația are un număr de 250 membri. Organizația a fost înființată în urmă cu 7 ani în scopul sprijinirii și completării activității social filantropice a parohiilor din zona Buzaielor, precum și pentru promovarea și întărirea activităților culturale, religioase și tradiționale.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.