SOCIAL 12 aprilie 2018

Criză de ciobani într-un sat din comuna Moacșa

de Iulia Drăghici - Taraș | 1036 vizualizări

Fermierii din satul Eresteghin, din apropierea comunei Moacșa, trăiesc o criză fără precedent. În Vinerea Mare a Paștelui ortodox, ciobanul care a avut în grijă oile din comunitate de peste 20 de ani a decedat, iar, în plină primăvară, sătenii au rămas fără șef la oi. Căutările disperate nu par să de rezultate și fiecare zi ce trece fără un cioban-șef este tot mai păguboasă pentru fermierii din Eresteghin.

„S-a întâmplat nenorocirea asta că ne-a murit omul care de peste 20 de ani a avut grijă de oile noastre și acum nu avem șef cioban. E un sat mic, pe ruta DN11 spre Târgu Secuiesc, scrie că e comuna Moacșa, dar Eresteghin e sat separat. Sunt vreo 300 de oi, dar peste tot e plin și nu le mai primește nimeni la stână. Avem pășune, vreo 30 de hectare, cumpărată de la particulari. De ani de zile tot aici avem stână”, ne-a spus Nagy Dénes, unul dintre fermierii  din satul covăsnean.

Persoanele interesate să preia responsabilitatea oilor din satul Eresteghin trebuie să sune cât mai repede cu putință la numerele de telefon: 0749511397 (Nagy Denes) sau 0743675464 (Vitályos Attila).

„Și astăzi e târziu, dar mai așteptăm, nu avem ce să facem, până când găsim pe cineva”, a încheiat fermierul din Eresteghin.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.