SOCIAL 23 octombrie 2020

COVID-19, la SJU Covasna: 72 de pacienți confirmați internați

de Daniela Luca | 1971 vizualizări

Un bilanț prezentat joi, 22 octombrie, de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna privitor la cazurile de COVID-19 tratate aici, arată că numărul pacienților confirmați internați este de 72. În același timp, sunt și 9 persoane internate suspecte de infecția cu SARS-COV-2. Aceeași sursă arată și că în ultima săptămână s-au înregistrat 55 de externări, dar au fost raportate și două decese.

Cel mai recent bilanț prezentat în ceea ce privește activitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență, prezentat joi, 22 octombrie, într-o videoconferință de presă online arată că în datele de la ora 13:00 figurau ca fiind internați 72 de pacienți COVID-19. 

Dintre aceștia, 56 erau pe secția de Infecțioase COVID, printre care și unul cu vârstă cuprinsă între 10 și 18 ani. Starea pacienților este în majoritatea cazurilor medie sau gravă. Nici unul dintre cazuri nu este asimptomatic. În spital sunt și 9 pacienți suspecți de infecția cu noul coronavirus. 

„Din cazurile de suspect 8 cazuri sunt la secția de Pneumologie în zona-tampon creată special în acest scop. Din aceste 8 cazuri este un copil care se încadrează în grupa de vârstă 0-9 ani. Pe secția de Terapie Intensivă în stare critică avem un alt suspect. Așteptăm rezultatul testului PCR în această situație”, a spus joi, într-o videoconferință de presă managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Alți 11 pacienți erau internați pe secția de Chirurgie COVID, opt la Chirurgie Generală, dintre care patru sunt din județul Brașov. Alții doi sunt la Ortopedie, dintre care un pacient din Brașov.

„În perioada precedentă, 14-22 octombrie, am externat 55 de cazuri dintre cei care au fost internați în această perioadă sau în perioada precedentă cu diagnosticul de Covid-19. Din păcate avem și două cazuri de deces în săptămâna scursă. O pacientă de 53 de ani, cu patologie complexă neurologică în antecedente, respectiv un pacient de 81 de ani, cu probleme cardiace și alte boli care se circumscriu în sfera bolilor de risc în această situație”, a mai spus András-Nagy Róbert. 

În continuare nu sunt locuri libere la ATI

Bilanțul arată din nou că numărul pacienților care ajung aici la Terapie Intensivă este mare, raportat la capacitatea unității spitalicești. Astfel, pe această secție sunt în prezent 6 cazuri – un suspect, 2 cazuri critice neintubate, respectiv 3 cazuri grave, intubate. 

„În momentul de față nici un pat nu este liber. Ați văzut și în statistică, asta însemnând ceea ce v-am zis și data trecută, că în momentul de față Terapia Intensivă este full. Este un joc contracronometru practic și trebuie să găsim soluții pe moment în cazul în care va fi nevoie de paturi și spații suplimentare. Până în momentul de față, în cadrul secției am reușit să rezolvăm. Desigur, ne gândim în următoarea perioadă la o soluție de backup pentru terapia intensivă. Să reorganizăm Terapia Intensivă sau să creăm  noi facilități pentru această secție”, a mai punctat managerul SJU.

Cea mai recentă raportare a cazurilor de COVID-19 arată că în județul Covasna au fost depistate joi încă 40 de îmbolnăviri cu SARS-COV-2, în urma prelucrării a 237 teste. Numărul total se ridică la 1822. Cazuri active sunt 482, pentru că din total, 1289 sunt persoane vindecate, iar 51 decedate.

La nivel național, joi au fost înregistrate 4.902 de cazuri noi, din 34.466 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.