SOCIAL 31 octombrie 2018

Covăsnenii merg la Brașov pentru a dărui o șansă unui copil bolnav

de Iulia Drăghici - Taraș | 1056 vizualizări

Povestea Adelei, o fetiță de nici 4 ani cu paralizie cerebrală, i-a mobilizat și pe locuitorii orașului Sfântu Gheorghe

Mai mulți locuitori ai municipiului Sfântu Gheorghe și-au anunțat prezența duminică, 4 noiembrie a.c., la Brașov, la Coresi Shopping Resort, însă nu pentru cumpărături, ci pentru a lua parte la un eveniment caritabil. Aici vor avea loc mai multe activități, cu scopul strângerii de fonduri pentru micuța Adela din orașul vecin, în vârstă de 3 ani și 8 luni, care suferă de paralizie cerebrală.

Printre activitățile pregătite de covăsneni se numără Zumba sau Tae bo. Acestea vor avea loc duminică, după ora 16:30. Astfel, între 16,30 - 16,55 se desfășoară o sesiune de Tae bo by Radu Gal& mix Dj Ami, 16,55 - 17,10 Tae bo by Sándor Tankó.

„Am cunoscut-o pe Adela la începutul anului, când am fost împreună cu logodnica mea, Cristina, la bunica ei să completăm acele formulare prin care îți redirecționezi 2% din impozit. Primul gând pe care l-am avut a fost „Doamne, cât e de frumoasă și mai ales cât e de inteligentă!”. Stătea într-un scaun din acela prevăzut cu măsuță și răsfoia așa cum putea ea o cărticică colorată, doar cu mânuța stângă. Am stat de vorbă cu bunica ei și ne-a povestit prin ce greutăți trec, simțeam de parcă cerul se prăbușea peste mine, ținând cont că sunt tatăl a două fete, amândouă mici. La plecare, bunicul ei a luat-o în brațe și ne-au condus spre ieșire. Ajunși în hol, Adela îl roagă să o țină în așa fel încât să-i dea impresia că merge. Mi s-a rupt inima! De atunci, tot am încercat să determin cât mai mulți oameni să doneze pentru ședințele terapeutice de recuperare. La câteva luni după întâlnirea noastră, m-am întâlnit în fața blocului cu părinții ei, care mi-au spus că există o șansă de recuperare mai mare în America, doar că operația costă în jur de 60.000 de euro, enorm pentru ei! De atunci ne zbatem s-o ajutăm”, ne-a declarat inițiatorul acțiunii, Ciprian Lăcătușu.  

Activitățile de la Coresi încep duminică de la 13:30, iar organizatorii brașoveni și covăsneni pregătesc activități pentru toate gusturile. Astfel, cei care vor să redea micuței Adela șansa unei vieți normale sunt așteptați să ia parte la oricare dintre ele.  

„În viață, nu e numai despre noi, ființe individuale, ci suntem un întreg, suntem dependenți unii de alții, e un gest nobil să ajuți un copil atât de mic și să fii alături de părinți lui, care suferă enorm când îl văd cum se chinuie”, a mai subliniat Ciprian Lăcătușu.

Informații suplimentare despre acțiune pot fi găsite pe evenimentul de pe Facebook, „Gărgărița vrea să zboare”.

De asemenea, puteți sprijini cazul Adelei și prin donații în conturile: RON: RO63BTRL00801201526071XX, EURO: RO12BTRL00804201526071XX, deschis pe numele Negoiță Florentina Lenuța.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.