SOCIAL 16 mai 2019

Covăsnenii au făcut cumpărături și au donat peste 11 mii de lei

de Daniela Luca | 652 vizualizări

Suma va fi folosită în scopul finanțării unor inițiative locale

Fundația Comunitară Covasna a anunțat că în luna aprilie, peste 11 mii de lei, banii acumulați în fondul provenit din programul „Card Comunitar”, vor fi folosiți în scopul finanțării unor inițiative locale. O parte din sumă va fi direcționată pentru sprijinirea copiilor talentați, iar alta pentru crearea unui spațiu comunitar în Baraolt.

Cu ajutorul cardului comunitar lunar se strâng sume consistente care apoi se întorc la utilizatori, prin diverse programe. În luna aprilie s-a strâns suma de 11.094 lei, iar o parte dintre ei vor fi folosiți pentru sprijinirea copiilor talentați, prin burse. Și un spațiu comunitar în Baraolt va fi creat din banii acumulați luna trecută, spun reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.

Utilizatorii fideli, răsplătiți cu premii în bani

În fiecare lună, Fundația acordă un premiu în valoare de 300 lei pentru un utilizator fidel al cardului comunitar. Acordarea premiului se realizează prin tragere la sorți care are loc în emisiune directă în studioul Sepsi Radio. Câștigătoarea extragerii din luna aprilie a fost Kiss Tünde, utilizatoare fidel de card comunitar începând din anul 2018, iar premiul poate fi folosit în magazinele locale.

„Programul marchează codul care a fost folosit în ultimele trei luni ca fiind activ și dintre acestea se alege unul. De obicei selecția se face dintre 19-20 de mii de coduri, dintre cele 28 de mii, respectiv 28 de mii de persoane care posedă cardul”, ne-a explicat directorul executiv al Fundației, Bereczki Kinga.

„Asta este ideea, să fim un pic mai atenți și la oamenii din jurul nostru”

În luna mai, Fundația a oferit prin tragere la sorți zece bilete la meciul OSK-FCSB, din 11 mai, celor care s-au înregistrat pentru card comunitar în varianta electronică, în perioada 6-8 mai.

Premiile au fost înmânate personal de fotbalistul Yasin Hamed, iar scopul campaniei a fost includerea tinerilor în număr cât mai mare în programul de card comunitar.

„Oamenii care încă nu au card comunitar ar trebuie să și-l facă pentru că au posibilitatea de a face un lucru bun comunității. Prin utilizarea cardului comunitar de fiecare dată de fapt se strâng bani în fondul comunității. Este un mecanism care aduce beneficii nu numai utilizatorului, ci și altora și asta este ideea, să fim un pic mai atenți și la oamenii din jurul nostru pe lângă toate problemele care se leagă doar de persoana noastră”, a mai spus Bereczki Kinga.

Cardul comunitar se poate obține în Sfântu Gheorghe, Covasna și Târgu Secuiesc în magazinele alimentare Bertis și Bani Market, sau la Baraolt în magazinele alimentare Déák Hamor.

De asemenea, cardul poate fi utilizat și prin aplicația Go For Card, disponibilă pe telefoanele mobile cu sistem de operare android.  

Programul „Card Comunitar” a fost lansat la Sfântu Gheorghe în luna august 2011, în scopul sprijinirii inițiativelor locale prin introducerea unui card de fidelitate ce poate fi folosit în magazine sau alte unități, care oferă produse preponderent locale.

Prin utilizarea acelui card, cumpărătorul beneficiază de 1% discount pentru produsele achiziționate, iar magazinul partener dublează această valoare, contribuind astfel cu încă 1% la fondul comunitar operat de Fundaţia Comunitară Covasna. Suma strânsă prin folosirea cardurilor comunitare este apoi folosită pentru susținerea  inițiativelor comunitare, proiectelor civile, sau în scopul susținerii talentelor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.