SOCIAL 7 februarie 2020

Campanie umanitară la meciul 100 al echipei de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în prima ligă

de Agerpres | 3309 vizualizări

Echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va juca duminică meciul cu numărul 100 în prima ligă de fotbal, iar cu acest prilej va organiza o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea unui tânăr care are nevoie de o intervenţie chirurgicală urgentă pe creier.


"Echipa noastră joacă duminică meciul cu nr. 100 în prima ligă! Acum 4 ani nici nu gândeam că vreodată o să jucăm măcar un an în prima ligă fotbalistică. În cele 99 de meciuri am câştigat 27, am remizat de 29 ori şi am pierdut 43 de meciuri. Am avut o victorie mare cu FCSB, Viitorul şi Craiova! Echipa a adus multe bucurii suporterilor şi sperăm că încă mai aduce. Haideţi să umplem stadionul la meciul de duminică, să fie o sărbătoare cu stadionul plin", a scris patronul clubului, Dioszegi Laszlo, pe pagina sa de socializare.


Conducerea clubului a lansat şi un apel către iubitorii fotbalului pentru a susţine campania de strângere de fonduri în sprijinul unui tânăr din municipiul Sfântu Gheorghe, Mihai Lucian Corbu, în vârstă de 30 de ani, care a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier şi are nevoie de o nouă operaţie.


"Şansa tânărului este la o clinică din Elveţia, tratamentele însă sunt prea costisitoare raportat la puterile familiei (30.000 euro). Duminică, la meciul Sepsi OSK - Politehnica Iaşi vor fi amplasate urne pentru donaţii la intrarea pe stadion, dar puteţi sprijini cazul şi prin donaţii în conturile: Banca Transilvania EURO: RO69BTRLEURCRT00H454650, RON: RO57BTRLRONCRT00H4546502", menţionează reprezentanţii clubului Sepsi OSK pe pagina de Facebook.


Mihai Lucian Corbu, de profesie inginer geodez, a suferit în anul 2017 o intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori maligne pe creier - glioblastom (cancer cerebral), la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Bucureşti, urmată de radioterapie şi chimioterapie.


Familia a precizat că rezultatele tratamentului au fost satisfăcătoare, acesta reuşind să se recupereze în mare parte, astfel încât la un an de la intervenţia chirurgicală a putut să reînceapă activitatea profesională.


"Numai că la finele anului trecut, la 30 de luni de la intervenţie, în urma unei crize comiţiale şi a investigaţiilor imagistice RMN cranio-cerebral, s-a constatat faptul că tumora a recidivat. În urma unui consult de specialitate la Spitalul Bagdasar Arseni, la care a fost iniţial operat, medicii au considerat că, datorită poziţionării tumorii lângă centrul vorbirii, intervenţia chirurgicală nu este recomandată, existând un mare risc de afectare a centrului vorbirii şi alterării grave a calităţii vieţii după intervenţie, recomandându-i-se terapii alternative. Deoarece aceste terapii non invazive sunt în stadiul incipient în ţara noastră în câteva clinici, medicii specialişti au recomandat tratamentul într-o clinică din străinătate cu experienţă mai îndelungată, fiindu-ne recomandată o clinică din Elveţia. (...) Costul acestor terapii a fost evaluat de clinica menţionată între 20.000 şi 24.000 de franci elveţieni, în care nu sunt incluse cheltuielile cu deplasarea, cazarea, masa şi medicamentele necesare tratamentului ulterior. Aceste sume depăşesc posibilităţile financiare ale familiei, având în vedere şi faptul că susţinerea sănătăţii în perioada postoperatorie - timp de peste 30 de luni - cu suplimente onco-suport a fost costisitoare", au precizat membrii familiei.


Potrivit acestora, Mihai trebuie operat cât mai curând având în vedere evoluţia bolii, iar clinica elveţiană este dispusă să realizeze intervenţia în februarie, cu o lună mai devreme decât se preconizase iniţial.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.