SOCIAL 2 septembrie 2020

Consiliul local Sfântu Gheorghe a alocat 5,2 milioane de lei pentru pregătirea noului an şcolar

de Agerpres | 652 vizualizări

Consiliul local Sfântu Gheorghe a alocat 5,2 milioane de lei pentru pregătirea noului an şcolar - achiziţionarea de tablete, laptopuri, mobilier şi materiale dezinfectante.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat marţi că din această sumă 4 milioane de lei vor fi direcţionaţi către unităţile de învăţământ pentru achiziţionarea de tablete cu internet pentru elevi, echipamente de protecţie şi dezinfecţie, pentru abonamente la platformele de predare online, precum şi pentru achiziţionarea de bănci individuale.

De asemenea, 1,2 milioane de lei au fost alocaţi pentru profesorii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal din Sfântu Gheorghe, care vor primi până la 1.500 de lei pentru achiziţionarea de laptopuri, printr-un program menit să asigure continuitatea actului educaţional în contextul epidemiologic actual.

În cazul în care beneficiarul doreşte achiziţionarea unui laptop care depăşeşte valoarea acordată, acesta va suporta diferenţa de preţ din fonduri proprii.

„Laptopurile vor intra în proprietatea profesorilor, iar intenţia noastră a fost să dăm libertate în ceea ce priveşte alegerea mărcilor şi a configuraţiilor (...) În cazul în care vor fi mai multe solicitări decât bugetul alocat, se va lua în calcul ordinea depunerii cererilor, dar eu îmi doresc ca în acest caz să mărim suma alocată acestui program, în aşa fel încât fiecare cadru didactic care doreşte să poată să primească acest ajutor“, a declarat primarul Antal Arpad.

Pentru a putea beneficia de sprijinul financiar oferit de Primărie, profesorii trebuie să îşi desfăşoare activitatea într-o unitate de învăţământ din Sfântu Gheorghe, să nu fi aplicat în ultimii cinci ani pentru un program similar la nivel naţional prin care să beneficieze de aceeaşi facilitate şi să activeze în sistemul de învăţământ cel puţin pe perioada anului 2020-2021.

Cererile pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe şi pot fi depuse până la data de 21 septembrie, împreună cu o copie a actului de identitate, la compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură din cadrul Primăriei.

Primarul Antal Arpad a făcut un apel către cetăţeni să fie precauţi şi să respecte măsurile stabilite de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Depinde de noi ce vom face pe 14 septembrie. Depinde de noi dacă vom fi în scenariul verde, aşa cum suntem acum, iar eu cred că interesul nostru, al tuturor, este ca pe 14 septembrie copiii să meargă la şcoală, învăţământul să se desfăşoare în condiţii cât mai aproape de normalitate şi să putem asigura atât elevilor, cât şi cadrelor didactice condiţii prin care să se simtă în siguranţă“, a mai spus primarul Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.