SOCIAL 13 decembrie 2010

Consiliul Local Întorsura Buzăului şi Asociaţia Ovidiu Rom împreună pentru copiii sărmani

de Andreea Dabija Kelemen | 502 vizualizări

De curând Consiliul Local (CL) Întorsura Buzăului a distribuit îmbrăcăminte şi încălţăminte copiilor nevoiaşi de la Grădiniţa Floroaia Mică, structură a şcolii cu clasele IVIII „Mihail Sadoveanu“, prin programul „Fiecare copil la grădiniţă 2010-2011“.

Această activitate face parte din proiectul naţional „Fiecare copil în şcoală“ iniţiat de Asociaţia Ovidiu Rom în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, având la bază ideea că educaţia timpurie este esenţială pentru succesul şcolar ulterior al copilului.

Au fost împărţite treninguri, ghete, şosete şi lenjerie intimă pentru 67 de copii. Valoarea totală a fost de 5000 lei, bani din bugetul local al Primăriei Întorsura Buzăului. S-a stabilit o sumă de 150 lei pentru fiecare din cei 50 de copii incluşi în proiect, în această primă etapă fiind cheltuiţi 100 de lei pentru fiecare.

Anul viitor în luna aprilie urmează a doua parte a proiectului când vor fi distribuite pachete cu articole asemănătoare, în valoare de 50 de lei pentru fiecare copil. Această acţiune locală este deschisă, se pot alătura şi alte instituţii ale căror eforturi sprijină realizarea prezentului acord de parteneriat între Asociaţia Ovidiu Rom, Primăria Întorsura Buzăului şi

Grădiniţa Floroaia Mică.

Asociaţia Ovidiu Rom

Asociaţia Ovidiu Rom sprijină grădiniţele şi comunităţile locale să integreze cu succes în sistemul educaţional copiii din familiile sărace la vârsta preşcolară.

Scopul iniţiativei naţionale „Fiecare copil în şcoală“ cuprinde aplicarea legilor cu privire la educaţie - introducerea grădiniţei obligatorii la vârsta de 5 ani şi generalizarea grădiniţei de la vârsta de 3 ani, diversificarea ofertei şcolare - ateliere de vară, sprijinirea familiilor sărace - kituri şcolare, tichete sociale şi conştientizarea opiniei publice cu privire la importanţa educaţiei pentru toţi copiii – campania „Şcoala te face mare“.

Conform ultimelor informaţii publicate de Asociaţia Ovidiu Rom, rata de prezenţă la grădiniţă a copiilor din proiectul „Fiecare copil la grădiniţă“ a crescut de la 69% (808 copii) în octombrie, la 79% (930 copii) în noiembrie. Cei mai mulţi copii au venit la grădiniţă în fiecare zi în Tărlungeni, judeţul Braşov, şi Araci, judeţul Covasna, unde prezenţa a fost de 95% .

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.